Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciocniri violente între armata azeră și cea armeană

nagorno

Trei soldaţi azeri au fost ucişi în noaptea de duminică spre luni în confruntări cu forţele militare armene, în regiunea separatistă Nagorno-Karabah, unde intensificarea ciocnirilor alimentează temerile privind o escaladare a tensiunilor, potrivit Baku, informează AFP. 

Cei trei soldaţi azeri au fost ucişi 'în lupte violente' împotriva trupelor armene, de-a lungul liniei de demarcaţie a Nagorno-Karabah, a anunţat luni, într-un comunicat, ministrul apărării al Azerbaidjanului. 

Armenia şi Azerbaidjan, două foste republici sovietice din Caucazul de Sud, se află în conflict de la sfârşitul anilor 1980 pe marginea enclavei Nagorno-Karabah, notează AFP. 

Alipită Azerbaidjanului în epoca sovietică, această regiune, populată majoritar de armeni, a fost scena unui război în care au murit circa 30.000 de oameni şi a generat sute de mii de refugiaţi între 1988 şi 1994. 

Ciocnirile au început să se multiplice de mai multe zile de-a lungul liniei de demarcaţie a regiunii separatiste, cele două ţări acuzându-se reciproc de declanşarea acestor atacuri. 

Sâmbătă, preşedintele armean Serj Sarkissian a denunţat 'încălcările brutale ale armistiţiului' din partea Azerbaidjanului şi a declarat că ţara să 'se teme de un război, însă nu se teme să lupte'. 

Vineri, patru soldaţi armeni au fost ucişi în bombardamente ale armatei azere în regiunea separatistă, în timp ce joi trei femei au murit din cauza tirurilor de mortier ale forţelor azere pe teritoriul armean, a afirmat Erevanul. 

Baku a acuzat la rândul său Erevanul că 'îi transformă deliberat pe civili în ţinte', bombardând forţele azere în zone locuite. 

Într-un comunicat publicat la sfârşitul săptămânii trecute, mediatorii internaţionali reuniţi sub egida Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au condamnat utilizarea artileriei în acest conflict şi au îndemnat cele două ţări să accepte o anchetă cu participarea OSCE cu privire la încălcările de armistiţiu. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.