Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciocniri violente la Bagdad - Cel puțin 39 de persoane au fost rănite

TWITTER
proteste Bagdad Irak

Forţele irakiene de securitate s-au ciocnit duminică cu demonstranţii anti-guvernamentali, la Bagdad, fiind răniţi cel puţin 39 de oameni, majoritatea poliţişti, de proiectile lansate de ambele părţi, potrivit oficialilor în domeniul securităţii, citaţi de Reuters, notează news.ro.

Surse din poliţie au declarat că forţele de securitate au tras cu recipiente cu gaze lacrimogene, care au rănit cel puţin şapte oameni.

Un purtător de cuvânt al armatei a spus separat că cel puţin 32 de membri ai forţelor de securitate au fost răniţi de grenadele de mână aruncate de un grup care s-a infiltrat printre protestatari paşnici.

Politicienii şi-au exprimat îngrijorarea că protestele paşnice ar putea fi deturnate de demonstranţi violenţi, care ar putea declanşa o spirală a violenţelor, aşa cum s-a întâmplat anul trecut.

Demonstraţiile de duminică au marcat un an de la protestele legat de corupţie şi sărăcia pe scară largă din Irak, ţară bogată în zăcăminte petroliere. Peste 500 de oameni au murit în tulburările de atunci.

La începutul acestui an, protestele au scăzut în intensitate, din cauza ameninţărilor, a crimelor, a răpirii activiştilor, precum şi a restricţiilor impuse de autorităţi pentru combaterea pandemiei de Covid-19.

Duminică, numărul demonstranţilor a fost de ordinul sutelor, nu al miilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.