Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciocniri violente la granița turco-siriană - Șase combatanți proturci au fost uciși

twitter.com
soldati turci Turcia

Şase combatanţi din cadrul unei grupări proturce au fost ucişi în confruntări violente, în nord-vestul Siriei, cu forţe ale regimului lui Bashar al-Assad, care continuau luni, anunţă formaţiuni rebele şi un ONG, relatează AFP, potrivit news.ro.

Rebeli proturci precizează într-un comunicat că şase combatanţi au fost ucişi, iar alţi trei au fost răniţi într-o ofensivă lansată de forţe ale regimului de la Damasc - susţinute de către forţe kurde -, în noaptea de duminică spre luni, în regiunea Afrin, situată în apropiere de frontiera cu Turcia.

Comabtanţii ucişi fac parte din Faylaq al-Sham (Legiunea Sham) - o grupare considerată apropiată aripii siriene a Fraţilor Musulmani, potrivit unei surse din cadrul grupării.

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), un ONG care dispune de o vastă reţea de surse pe teren, anunţă că forţe ale Damascului şi combatanţi kurzi au cucerit teren şi au preluat controlul asupra a două poziţii ale Faylaq al-Sham, în urma unor confruntări armate violente, în care s-a folosit armament greu.

Aceste confruntări armate continuau luni dimineaţa, au declarat locuitori din regiune unui corespondent AFP.

Schimburi de tir de acest fel au loc cu regularitate îngtre forţe ale regimului al-Assad şi grupări proturce, în acest sector.

Rebeli proturci, inclusiv Faylaq al-Sham, deţin controlul asupra unei fâşii la frontiera cu Turcia.

Această grupare a participat la ofensive lansate de către armata turcă, începând din 2016, în nordul Siriei, în principal împotriva combatanţilor kurzi.

Confruntările armate de luni nu au însă nicio legătură cu ameninţări ale Turciei cu lansarea unei ofensive terestre în alte zone de frontieră din nordul Siriei, potrivit unor surse concordante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.