Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu bate cu pumnul în masă și vrea digitalizare: 'Acum am sărit pe ministru; tot vorbim pe bâjbâite'

ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că reforma bugetară pe care a pornit-o o va duce la capăt cu orice risc. În ceea ce privește deficitul bugetar la începutul anului 2024, Ciolacu a subliniat că „suntem într-un echilibru macroeconomic“.

„Trebuie să ne amintim mereu că avem cea mai lungă graniță cu un stat aflat în război. Emoția din energie a trecut, avem creștere economică, dar aceasta a fost generată în principal prin investiții. Cât România va susține investițiile, nu este o problemă în privința creșterii economice. Am avut o scădere a nivelului de trai, a prețurilor, inflația a crescut și au urcat prețurile, câteodată nejustificat. Nu poate să se scumpească pâinea cât timp eu îți dau subvenție la energie, iar grâul s-a ieftinit. Este ilogic. A crescut consumul, este normal, au crescut pensiile cu 13%. De obicei, persoanele vârstnice întorc în consum 80% din măririle de venituri. Dar avem un echilibru, ținem de el.“, a exprimat Marcel Ciolacu într-un interviu LIVE la DC News TV.

Referitor la Marcel Ciolacu  susține că a început să scadă. „Eu când am venit premier, era la două cifre, acum a ajuns la 7. va ajunge până la sfârșitul anului, categoric, sub 5%“ .

Ciolacu spune că a 'sărit pe ministru', cerând digitalizare

 

Premierul susține că este nevoie în continuare urgentă de digitalizare, mai ales în sistemul de Sănătate, unde cheltuielile sunt foarte mari, dar pacienții continuă să își cumpere singuri medicamente

„Avem cheltuieli pe sănătate de un miliard de euro pe lună, dar în continuare aud știri că nu se găsesc medicamente. Acum am sărit pe ministru, pe tot aparatul de la CNAS, nu avem digitalizarea CNAS. S-a reglat și cu salariile, aștept performanță! Am vorbit cu domnul Boloș, am făcut toate achizițiile și vor fi trecute într-un sistem digitalizat. Vreau să văd și eu dacă o seringă pe care unii o cumpără cu un leu  este peste tot la fel, sau altcineva o cumpără cu 10 lei. Nu s-a făcut asta niciodată, tot vorbim pe bâjbâite. Digitalizare, așa faci, stopezi cheltuielile în sistemul bugetar.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.