Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Marcel Ciolacu, despre criza medicamentelor: Asta este crimă. E foarte grav că Florin Cîțu nu a știut

Facebook
Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Antena 3, că lipsa citostaticelor pentru bolnavii de cancer „este crimă” și a taxat lipsa de informare a premierului Florin Cîțu pe marginea acestui subiect.

„De peste un an de zile le spunem ca bolnavii cronici nu au acces la spitale. Au venit statisticile internationale si ne-au plasat pe locul 10 mondial la mortalitate excesiva, adica am iesit din statistici, au murit mai multi oameni decat era normal sa moara, nu neaparat de COVID, ci de boli cronice. Acum sa aflam ca de o luna de zile Institutul Oncologic nu are citostatice. Asta este crima. Fara citostatice, bolnavii de cancer nu au nicio sansa.

Ma uitam azi la premier. Auzi exprimare! Daca tu este premier de paie si ministrii nu te informeaza, Guvernul nu functioneaza. Ai vicepremieri care sa te informeze direct de ministerele pe care le coordoneaza. Tu spui de parca nu ai nicio vina ca 'Eu nu am stiut acest lucru'. Este foarte grav ca nu ai stiut, dar cea mai mare problema este ca mor oamenii”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că aşteaptă concluziile ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, în privinţa situaţiei medicamentelor pentru bolnavii de cancer, menţionând că atunci va vedea "când s-a aflat şi cine a ştiut".

"În ceea ce priveşte situaţia de la Ministerul Sănătăţii, să aşteptăm concluziile pe care le va lua doamna ministru. (...) Haideţi să aşteptăm concluziile, este o informaţie pe care am avut-o, o avem cu toţii acum şi să aşteptăm concluziile să vedem când s-a aflat, cine a ştiut şi după aceea venim cu ele publice", a afirmat premierul, întrebat dacă ştia de situaţia gravă a bolnavilor de cancer de la Institutul Oncologic Bucureşti şi dacă a fost informat de fostul ministru al Sănătăţii.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătăţii a transmis că există discontinuităţi de aprovizionare la Institutul Oncologic Bucureşti pentru 16 medicamente citostatice şi alte 3 medicamente adjuvante necesare efectuării tratamentului pacienţilor care suferă de cancer, această situaţie datorându-se "unei defectuoase organizări a procedurilor de achiziţii centralizate pentru medicamentele utilizate frecvent".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.