Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu: Comisarul european pe Muncă mi-a spus că este o aberație procentul de 9,4% din PIB pentru pensii (video)

Facebook
Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, la Digi24, că este posibil să avem ultima creştere de pensii pentru următorii 50 de ani dacă nu eliminăm procentul trecut în PNRR de maxim 9,4% din PIB pentru pensii.

Întrebat ddacă urmează ultima creştere de pensii pentru următorii 50 de ani, Marcel Ciolacu a precizat că se discută schimbarea procentului prevăzut în PNRR.

”Este posibil, dar eu cunosc anumite detalii că acest 9,4 va fi înlocuit din PNRR. Nu e o speranţă, e o discuţie avută de mine, de prim-ministru şi mai ales de ministrul Muncii, cu comisarul european Schmit (comisarul european pentru muncă, Nicolas Schmit), care mi-a transmis într-o discuție că e o aberaţie să fie trecut 9,4. Dacă vom avea o criză economică, o recesiune, nu avem o creştere a PIB-ului nominală, este posibil, dacă nu se îndepărtează acest 9,4, să avem ultima creştere de pensii. Mai avem o marjă foarte mică, de până în 12 la sută pentru următorii 50 de ani”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că România să aibă prevăzut acelaşi procent cu media statelor europene: „Suntem singurul stat european cu acest procent trecut. Părerea mea este că e corect să rămânem într-o medie a UE care e de 12,6”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.