Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu joacă deja din postura de viitor premier: A negociat cu președintele Azebaidjanului achiziția unui miliard de metri cubi de gaze

Facebook/Marcel Ciolacu
Ciolacu Alyev

Marcel Ciolacu a discutat cu președintele Azebaidjanului Ilham Aliyev despre trei proiecte energetice majore, unul dintre ele fiind achiziția unui miliard de metri cubi de gaze. Potrivit lui Marcel Ciolacu, primul proiect discutat a vizat contractul de achiziție a 1 miliard de metri cubi de gaze, contract ce se va derula din aprilie, timp de un an de zile. „Am propus ca, prin acest contract, să ajutăm și Republica Moldova, iar președintele Aliyev a susținut propunerea noastră”, a transmis liderul PSD, scrie Mediafax.

Ciolacu spune că Transgaz și Transelectrica vor definitiva detaliile afacerii

Al doilea proiect discutat a vizat transportul de gaz lichefiat, respectiv parteneriatul dintre Romgaz și Socar privind construirea a două terminale la Marea Neagră, iar al treilea proiect vizează dezvoltarea infrastructurii cablului submarin de transport prin Marea Neagră necesar transportului energiei verzi, prin România, din Marea Caspică spre Europa.

Marcel Ciolacu susține că urmează ca specialiștii Transgaz și Transelectrica să detalieze cu partea azeră discuțiile tehnice. „România are o șansă extraordinară de a deveni poarta către Uniunea Europeană pentru gazele și energia din „Azerbaidjan. Astfel putem deveni un actor regional important în asigurarea securității energetice a Europei”, mai spune liderul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.