Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu lovește cu pumnul în masă: Suntem cel mai blolnav popor! Cu orice risc, nu am s-o fac!/ VIDEO

ciolacu cirstoiu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, cu privire la faptul că pacienții cronici nu sunt scutiți de acea contribuție la sănătate care se reține pe durata concediului medical, că s-a luat o decizie rapidă în acest sens, însă nu a avansat și un termen de când se aplică.

”CASS plătim cu toții, și eu și dvs. Oriunde în lumea asta nu poți să ții sistemul de sănătate fără contribuții de sănătate. (...) Am luat o decizie în Guvern și am exceptat această taxă, cu alte cuvinte cel aflat în concediu medical pentru maternitate, pentru că are copilul bolnav, pentru boli cronice, pentru cancer va avea un venit suplimentar, cu această, taxă de 10%.

Am luat o decizie rapidă, pentru că deja se tot întârzia pentru a se interveni în Parlament pe acest act normativ, și nu sunt probleme în ceea ce privește bolnavii cronici”, a declarat premierul.

Ciolacu, nervos: Nu păltesc - eu statul român, tusea și junghiul

În acest moment, bolnavii cronici nu sunt scutiți de la această plată la contribuția de sănătate, Asociația Pacienților trăgând un semnal de alarmă în acest sens.

Ciolacu a precizat că indiferent cât de mult va fi criticat își asumă această declarație, respectiv că nu vrea să scutească de plată „tusea și junghiul” în condițiile în care sunt și multe medicamente pe lista compensatelor.

„Suntem cel mai bolnav popor din lume, potrivit statisticilor ( privind concediile medicale - n.r). Dacă doriți ca eu să dau venituri mai mari celui care a răcit și stă 5 zile acasă nu am să o fac! Să încurajez ca cel care e răcit și stă acasă să primească cu 10% mai mult decât cel care este la serviciu nu am să o fac.

Adevărat, pentru bolnavi cronici, pentru oncologie, pentru mame, pentru copii bolnavi categoric că cheltuielile sunt mai mari. Dar eu știu că aspirina este compensată... adică să dau și medicamente compensate pentru tuse și junghi să plătesc tot și să suport, eu statul român, la acestă dimensiune de 6 miliarde lei pe an concedii medicale nu am s-o fac”, a subliniat șeful Executivului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.