Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu vrea rapid o lege a salarizării magistraților

adevarul
pensii magistrati

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că îşi doreşte ca luna viitoare să fie adoptată o lege a salarizării magistraţilor, care să pună capăt ”marilor procese în care judecătorii se dau în judecată unii pe alţii şi îşi dau drepturi”, conform news.ro.

”Îmi doresc ca în februarie prima lege a salarizării să fie în ceea ce priveşte magistraţii, atât procurori, cât şi judecători. Să închidem acest subiect odată pentru totdeauna şi marile procese în care judecătorii se dau în judecată unii pe alţii şi îşi dau drepturi de la o lege la alta. Vor avea o lege distinctă şi în acel moment avem un viitor previzibil”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Antena 3, luni seară.

Ciolacu a susţinut că nu este de acord ca grefierii să aibă salarii similare cu cele ale judecătorilor şi nici nu poate fi de acord ca aceştia să se pensioneze la 48 de ani.

El este de părere că ”trebuie să existe un T0” şi că ”ne-am jucat prea mult 30 de ani” cu legi date în baza unor excepţii sau a lobby-ului făcut de anumite categorii socio-profesionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.