Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciolacu vrea stabilitate în politica din România: 'Am avut zece premieri! Nu se mai poate!'

ciolacu amcham

Premierul Marcel Ciolacu mizează pe o coaliție care să asigure stabilitatea în România, iar acest lucru o să fie „decis de români”.  Liderul PSD a vorbit, la România TV, despre viitorul coaliției PSD-PNL, dar și despre faptul că cele două partide merg pe liste comune la europarlamentare și separat la locale.

„În PSD am găsit majoritatea să ne implicăm în actul de guvernare, chiar dacă n-am avut premier în primă fază.  Este un semnal politic. Românii să decidă prin vot dacă vor această coaliție sau nu. Categoric, pe data de 10 (n.r: iunie), ne întâmlim în coaliție și decidem ce facem mai departe. În acest moment avem stabiliate la nivel local. În zece ani am avut zece premieri. Nu se mai poate. Eu cred că scopul e ca acest Nicușor Dan e să plece acasă. Eu nu vreau să intervin, ca în trecut. Eu nu pot să intervin peste deciziile colegilor mei de la nivel de județ. În schimb, vrem să facem o alianță pentru anul 2025”, a spus Ciolacu, la postul România TV.

Ce spune liderul PNL pe tema acestui subiect

Preşedintele PNL, fostul premier Nicolae Ciucă, afirmă că partidele din coaliţie nu au fost ”deloc aproape” de ruperea acesteia. ”La nivelul partidelor politice este nevoie ca, pentru tot ceea ce înseamnă gestionarea unei situaţii deosebit de complexe cum este cea în care trăim astăzi, să dăm deoparte orgoliile, ale noastre ale tuturor”, susţine liderul liberal.

”Iacătă că nu s-a întâmplat, nu am fost deloc aproape (de ruperea coaliţiei - n.r.). Au existat discuţii, este normal să existe discuţii. (...) Partidele mainstream au totuşi o experienţă politică în spate. De-a lungul anilor, au făcut şi lucruri bine sau nu au îndeplinit toate obiectivele şi cred că pentru un om politic, dincolo de a recunoaşte că a greşit, un om politic adevărat este important să iasă în faţa oamenilor şi să spună: am reuşit ca şi din greşeli să fac ceva, dincolo de a învăţa din greşeli. Nu este nimic diferit de viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. Nu suntem oameni perfecţi niciunul dintre noi, fiecare dintre noi avem şi lucruri bune, şi lucruri rele. Ca atare, oamenii, cetăţenii înţeleg foarte bine chestiunea asta. Cetăţenilor poate nu li se explică de fiecare dată aşa cum ar trebui tot ceea ce se petrece în interiorul vieţii politice. Revenind, au fost discuţii şi spuneam că, dincolo de virtuţile acestea ale politicienilor, la nivelul partidelor politice este nevoie ca, pentru tot ceea ce înseamnă gestionarea unei situaţii deosebit de complexe cum este cea în care trăim astăzi, să dăm deoparte orgoliile, ale noastre ale tuturor”, a afirmat Nicolae Ciucă, miercuri seară, la Antena 3, relatează News.ro.

El a spus că liderii politici responsabili trebuie să fie capabili ”de sacrificiu” şi să lase orgoliul deoparte.

Întrebat cum se înţelege cu Marcel Ciolacu, Ciucă a răspuns să relaţia sa cu liderul PSD este aceeaşi ca la începutul coaliţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.