Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș caută transferul bunei creşteri economice 'înspre crearea de locuri de muncă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dacian Cioloș

Guvernul va insista, în perioada următoare, pe transferul bunei creşteri economice înspre crearea de locuri de muncă, a declarat luni premierul Dacian Cioloş, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

Şeful Executivului a amintit că, în urmă cu un an, Cabinetul pe care îl conduce a intrat în mandat într-un moment în care "încrederea în mediul politic, în autorităţile statului era slăbită".

Citește și: Modificări cu impact asupra legislației achizițiilor publice

"Oamenii aşteptau un nou mod de a administra interesul public într-un mod mai transparent, mai responsabil, mai predictibil, deschis spre dialog. Integritatea a fost una din valorile asumate atât la nivelul echipei guvernamentale, cât şi al celor pe care îi coordonăm. Şi ne-am concentrat atunci pe recâştigarea încrederii cetăţeanului în stat, asigurarea unui mediu legal instituţional mai predictibil favorabil investiţiilor, cu un mare obiectiv - acela de a stimula investiţiile", a spus prim-ministrul.

El a evidenţiat că trebuie insistat pe transferul bunei creşteri economice înspre crearea de locuri de muncă: "Mi se pare esenţial să insistăm în perioada următoare pe transferul bunei creşteri economice înspre crearea de locuri de muncă. Ne-am asumat totodată o gestionare mai bună, mai transparentă şi eficientă a banului public, o canalizare a resurselor către infrastructură, către investiţii. (...) Chiar dacă bugetul pentru anul 2016 a fost unul cu o marjă de manevră limitată, ne-am dat ca obiectiv o gestionare înţeleaptă a acestuia, pentru a asigura o bună balanţă între venituri şi cheltuieli. Am solicitat date privind situaţia economică reală a ţării", a susţinut Cioloş, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.