Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș are doi pe cap într-o singură zi: Tobă și Arafat

ciolos

Arafat a fost mințit de subordonați și a transmis mai departe, fără nicio precauție, minciuna chiar către români. N-a uitat nimeni siguranța cu care mai marele ISU defila prin fața camerelor și garanta că nimeni din ISU n-a auzit de clubul Colectiv. Adică, funcționa așa, într-un fel de clandestinitate.

Astăzi, Emilia Șercan mai scoate la iveală un plagiat (vezi AICI). Nimeni altul decât actualul Ministru de Interne, chestorul principal Petre Tobă. Un personaj destul de contestat la numire, alături de Vasile Dâncu și Lazăr Comănescu.

E absolut șocant că, după atâtea peripeții cu plagiatul (ați uitat de cazul Mang, din primul guvern Ponta?) la demnitari, nimeni n-a verificat la alcătuirea acestui cabinet situația doctoratelor titularilor de portofolii. Bun, s-a făcut în grabă, dar softul de detectare a plagiatului ne scutește azi de efortul de a cotrobăi zile în șir prin rafturile unei biblioteci.

Dacian Cioloș se află azi sub o mare presiune. O parte din public îi cere să-l demită pe Raed Arafat, subsecretar de stat și responsabil politic pentru situația mai mult decât încâlcită de la ISU. Pe de altă parte, e greu de crezut că plagiatul lui Tobă va trece neobservat. Va fi un alt cor, poate nu la fel de numeros, dar mult mai zgomotos, care îi va cere să-l elibereze din funcție pe ministrul de interne.

Greu de zis ce va face Cioloș sub o asemenea presiune. Cu atât mai mult cu cât a fost de acord ca echipa sa să semneze o declarație de integritatea pe proprie răspundere, la inițiativa unor ONG-uri. "Mi se pare că e important, în primul rând, ca oamenii să-şi asume aceste criterii în măsura în care ei chiar le îndeplinesc şi, pe de altă parte, cred că e important să dăm şi semnalul, încă de la vârf, de la nivelul Guvernului, că vom cere ca anumite criterii de integritate să fie respectate de toată lumea, pentru că transparenţă şi integritate mi se par elementele incipiente pentru o administraţie care să fie într-adevăr funcţională", spunea Cioloș la Radio România Actualități.

Nu putem totuși să nu ne întrebăm: oare nimeni nu știa de problema lui Tobă? Sau UNPR a fost lăsat să i-l recomande, a dat votul de învestitură în Parlament, iar acum rămâne fără un post atât de important în actualul guvern. Sigur e că perioada următoare va fi plină de surprize.

Și, da, dacă aveți cât de cât experiență în domeniul Internelor, lăsați-vă telefonul deschis zilele următoare. Nu se știe când vă poate suna domnul Cioloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.