Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș: Autoritățile italiene au dat o alertă greșită cu privire la produsele românești

s560x316_dacian-ciolos-lista-ministri

Prim-ministrul Dacian Cioloș a declarat luni, într-o conferință de presă la Alba Iulia, că alerta dată la nivel european cu privire la produsele românești din lapte de oaie a fost greșită și nu poate accepta astfel de erori. În caz că lucrurile nu se vor clarifica, prim-ministrul a declarat că va lua o poziție foarte clară față de Comisia Europeană.

„Nu e vorba de toată producția. Am cerut încă de vineri clarificarea situației cu Comisia Europeană vizavi de alerta care a fost făcută de italieni și am înțeles că problema acolo a fost. A fost o alertă greșit dată de autoritățile italiene, care odată că au vorbit de laptele de oaie, și nu de laptele de vacă, și mai mult, înțeleg (...) și domnul ministru (n. red. Achim Irimescu) poate să confirme, pentru că pe dânsul l-am rugat să clarifice situația și cu Comisia Europeană că, în sistemul acesta de alertă, autoritățile statelor membre introduc elementele de alertă. Ele doar sunt centralizate de Comisie și apoi sunt trimise către toate statele membre din piața comună. Înțeleg că alerta a vizat exact produsele de la Brădet, și nu altele. Comunicarea care a venit de la Comisie a fost prea generală și am cerut clarificarea lucrurilor. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare. Alerta a vizat greșit inițial produsele din lapte de oaie și înțeleg că a fost corectată apoi cu lapte de vacă, și nu la nivel național, pentru toate produsele românești, ci pentru produsele care într-adevăr au fost identificate”, a declarat Dacian Cioloș, citat de Agerpres.

Prim-ministrul a susținut că nu poate accepta astfel de erori iar dacă lucrurile nu se vor clarifica la nivelul Comisiei Europene, va adopta el însuși o poziție foarte clară.

„Asta e poziția mea și, dacă se întâmplă să fie lucrurile altfel, am și transmis prin Reprezentanța noastră la Bruxelles către Comisia Europeană, că, dacă aceste lucruri nu sunt clarificate, eu voi lua o poziție foarte clară. Nu pot să accept astfel de erori care au impact asupra economiei agroalimentare românești. Și știu foarte bine despre ce vorbesc”, a conchis Dacian Cioloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.