Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea: Cioloș nu va da OUG pentru alegerea primarilor în două tururi

ciolos

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că primul ministru l-a asigurat că nu va exista ordonanță de urgență sau asumarea răspunderii pentru a modifica legea alegerilor locale astfel încât primarii să fie aleși în două tururi. Premierul ar lua în calcul, în schimb,  alte opțiuni.În aceste condiții, președintele PSD consideră că opțiunile sunt epuizate și a declarat că speră că premierul va renunța la modificarea legii.

UPDATE 13.00: PNL a menținut la consultările cu Dacian Cioloș poziția de susținere a alegerii primarilor în două tururi.

„PNL reiterează apelul adresat celorlalte formațiuni politice de a respecta principiul democratic al majorității în alegerea primarilor și de a accepta modificarea legislației electorale prin ordonanță de urgență cât mai repede cu putință”, spune un comunicat PNL.

În discuțiile cu presa, Ludovic Orban a susținut că liberalii așteaptă în continuare un răspuns de la scrisoarea trimisă Avocatului Poporului, prin care se cerea contestarea legii la CCR.

La ora 16.00 Dacian Cioloș are programată o întâlnire cu Klaus Iohannis. Întâlnirea va avea aceeași temă ca și consultările cu partidele.

 

Declarațiile au fost făcute după consultările inițiate de primul ministru. Dragnea a fost însoțit de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a spus că partidul său ar avea de câștigat în urma modificării legii, dar nu sunt de acord pentru a nu crea un precedent periculos.

Discuțiile vin după ce, vreme de mai multe zile, PNL a făcut presiuni publice pentru a obține o soluție de modificare a legii alegerilor locale astfel încât primarii să fie aleși în două tururi de scrutin.

În cursul zilei de luni, premierul Dacian Cioloș are programate întâlniri cu PSD, UNPR, ALDE, UDMR și cu Grupul minorităților naționale. La discuțiile pe tema modificării legii electorale au fost invitate și formațiunile cu reprezentare în Parlament MP, PND și PSRO.

Social democrații au anunțat înaintea consultărilor că nu sunt de acord cu alegerea primarilor în două tururi, având de partea lor UNPR și ALDE. Pe partea opusă s-a poziționat PNL, care a venit cu cererea inițială de modificare, și PSRO, partidul condus de Mircea Geoană.

Citiți și:

Încep consultările pe tema alegerii primarilor în două tururi

Dragnea: PSD, UNPR, ALDE și UDMR nu vor două tururi la alegeri

Dragnea i-a impus lui Cioloș un nou stil de coabitare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.