Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloş, la Bruxelles: România doreşte să-şi asume într-un mod mai proactiv statutul de stat UE

justitie ue europa

Premierul Dacian Cioloş a avut, marţi, în a doua zi a vizitei la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şeful Executivului român reafirmând cu acest prilej, potrivit unui comunicat al Guvernului, "faptul că România doreşte să-şi asume într-un mod mai proactiv statutul de stat membru al Uniunii Europene şi să se implice activ în dosarele de pe agenda europeană". 

"Pe lângă priorităţile Guvernului pentru 2016, care includ organizarea alegerilor locale şi parlamentare, dar şi proiecte de reformă concrete, premierul român a prezentat punctul de vedere al Guvernului în ceea ce priveşte renegocierea relaţiei dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie", relevă sursa citată. 

Potrivit comunicatului, la finalul întrevederii cu Martin Schulz, premierul Dacian Cioloş a semnat în Cartea de Onoare a Parlamentului European, având în vedere că aceasta a fost prima sa vizită la sediul legislativului european în cursul mandatului de prim-ministru. 

"Cred că ideea de ridicare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România a fost înţeleasă aici, la Bruxelles, că avem propriile mecanisme şi maturitatea necesară pentru a continua lupta împotriva corupţiei şi pentru a consolida ceea ce s-a făcut până acum", a declarat premierul Dacian Cioloş, referindu-se, la finalul vizitei, la semnalele pozitive pe care le-a primit la Bruxelles. 

Pe de altă parte, şeful Executivului a explicat modul în care România doreşte să susţină reformele în Republica Moldova, în ce condiţii este dispusă să ofere acest sprijin, coordonat cu Comisia Europeană şi cu FMI, şi că doreşte ca acest sprijin să ajungă direct la cetăţeni. 

Conform sursei citate, în susţinerea unui rol proactiv al României la nivelul Uniunii Europene, premierul Dacian Cioloş a discutat astăzi şi cu europarlamentari români, cărora "le-a propus un mecanism de conlucrare pe teme majore de pe agenda europeană, în cadrul căruia să aibă cu aceştia un schimb periodic de opinii". 

Tot astăzi, Dacian Cioloş a avut întrevederi cu Gianni Pittella şi cu Martin Weber, liderii grupurilor Social Democrat şi, respectiv, Popular European din Parlamentul European. 

Pe agenda de marţi de la Bruxelles a premierului au fost, de asemenea, incluse întrevederi cu Jyrki Katainen, vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil cu ocuparea forţei de muncă, creşterea economică, investiţii şi competitivitate, cu vicepreşedintele CE pentru Uniunea Energiei, Maros Sefcovic, şi cu vicepreşedintele CE pentru Euro şi dialogul social, Valdis Dombrovskis. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.