Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloş, la un an de la înfiinţarea Platformei 'România 100': Lansăm un proiect de consultare publică naţională privind viitorul ţării

Inquam Photos / Octav Ganea
dacian ciolos

Fostul premier Dacian Cioloş, preşedintele fondator al RO+, a anunţat joi, la un an de la înfiinţarea Platformei România 100, lansarea unui proiect de consultare publică naţională privind viitorul României, informează agerpres.ro

Proiectul, lansat de Platforma România 100, debutează joi prin cinci dezbateri: la Bucureşti - cu tema "România: Stat refondator sau judeţ sărac al Europei?", la Cluj-Napoca - tema fiind "România competitivă prin noi tehnologii şi inovare", la Craiova - "Între gargară şi viitor: accesul copiilor la educaţie de calitate", la Iaşi - pe tema "Justiţia din România, între restauraţie şi statul de drept" şi la Timişoara pe tema "Cultura - al patrulea pilon al dezvoltării durabile". 

Potrivit lui Cioloş, începând de sâmbătă, toate comunităţile locale vor lucra pe acest proiect peste tot în ţară. 

"Împlinim un an de când s-a constituit Platforma România 100. Ne pregătim şi pentru un proiect politic. Motivul dezbaterii este lansarea unei campanii de consultare publică în care, dincolo de expertiza acumulată în Platforma România 100, vrem să întrebăm oamenii ce cred despre cum funcţionează şi cum nu funcţionează lucrurile în România, despre ce putem să îmbunătăţim. Să vedem dacă ce gândim noi e compatibil cu ceea ce gândesc oamenii şi să adaptăm ceea ce vrem să facem şi să ne asumăm apoi politic prin programul prin care se va lansa şi noul partid. Platforma România 100 îşi asumă şi rolul ăsta de consultare publică. Avem un chestionar pe care îl vom face 'face to face' cu oamenii pe stradă sau în diferite spaţii publice. Vom avea şi pe internet posibilitatea de aduna informaţiile, părerile. (...) La 100 de ani de Românie modernă vrem să aflăm ce Românie îşi doresc românii pentru viitor, (...) pentru a trăi decent în România", a afirmat joi Cioloş, la dezbaterea "România: Stat refondator sau judeţ sărac al Europei?". 

El a explicat că proiectul de consultare publică este rezultatul unei iniţiative din 10 decembrie 2017 când la o reuniune cu 300 - 400 de oameni mai activi din Platformă proiectul a ieşit, prin vot, pe locul I. 

"Fac cumva un pariu (...) că, deşi nu o să putem să schimbăm totul într-un timp foarte scurt, lucrurile pot să meargă dacă vom fi cât mai mulţi care să ne asumăm lucrul acesta. (...) Cea mai eficientă metodă de a transmite un mesaj este discuţia de la om la om. Cu cât se vor implica mai mulţi oameni, cu atât rezultatele vor fi mai de impact", a adăugat Dacian Cioloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.