Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș nu este mulțumit de proiectul legii salarizării

ciolosVictoria2

Prim-ministrul Dacian Cioloș a declarat luni că proiectul legii salarizării nu este gata, deoarece ministrul Muncii a lucrat fără să se consulte și cu ministrul de Finanțe. Despre proiectul legii salarizării „lăsat moștenire” de Rovana Plumb, acesta a declarat că nu este aplicabil deoarece nu ține cont de realitățile bugetare.

„Nu am respins niciun proiect, pentru că nu e niciun proiect deocamdată. Sunt mai multe variante care au fost lucrate de doamna ministru și urmează să mai discutăm. Aștept ca doamna ministru să vină cu o propunere pe care chiar să o putem lua în considerare. Dânsa a lucrat pe mai multe variante, dar fără să se coordoneze cu Ministerul Finanțelor Publice. Am nevoie și de o coordonare cu Ministerul de Finanțe.(...) Proiectul acela, mă rog, care nu a fost până la urmă promovat de doamna Plumb, e irealizabil din punct de vedere bugetar”, a declarat Dacian Cioloș, citat de Digi24.

Guvernul a avut la îndemână trei proiecte diferite de lege a salarizării, primul realizat în guvernul Boc iar al doilea în Guvernul Ponta, în timp ce ultimul a fost realizat în actualul Executiv.

Președintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici, Sebastian Oprescu, a declarat că Dacian Cioloș nu s-a hotărât asupra unei variante finale a legii dar că din momentul în care acesta va lua o decizie, legea va fi finalizată în maxim o săptămână.

De asemenea, Sebastian Oprescu a susținut că nu este mulțumit de posibilele  creșteri salariale anunțate, declarând tranșant că oamenii nu au nevoie de o lege a salarizării ci de salarii.

„S-a spus din partea reprezentanților MFP că există o disciplină economico-financiară și o strategie bugetară care prevede la ora aceasta o creștere cu 12% a anvelopei salariale, pe o perioadă de trei ani de zile, ceea ce pe noi, cu siguranță, nu ne-a mulțumit, iar acest subiect trebuie discutat direct cu prim-ministrul pentru că noi nu avem nevoie de o lege a salarizării, noi avem nevoie de salarii. (...) E problema Guvernului și a ministerelor de unde iau ei banii”, a declarat Sebastian Oprescu, potrivit Agerpres.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.