Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloş pune tunurile pe PNL în scandalul voturilor prin corespondenţă: 'Politizarea unor instituții precum Poșta Română a dus la pierderea profesionalismului'

orban ciolos

Dacian Cioloş acuză politizarea instituţiilor după problemele apărute în cazul voturilor prin corespondență după ce mai mulți români s-au plâns de faptul că opțiunea lor nu a fost luată în calcul. Liderul PLUS se referă în special la Poşta Română, instituţie condusă de liberalul Horia Grigorescu.

"Bâlbele de la votul prin corespondență din diaspora arată încă o dată, dacă mai era nevoie, de ce e nevoie de o majoritate nouă și reformistă în viitorul Parlament.

Politizarea unor instituții precum Poșta Română a dus la pierderea profesionalismului care acum riscă să decredibilizeze votul prin corespondență.

Iar acum mii de cetățeni nu știu dacă au votat sau nu, dacă trebuie să mai meargă la secție sau e valabil votul transmis deja. Acest lucru nu e admisibil. Fiecare vot este important și trebuie să fie sigur.

Mesajul meu pentru românii din diaspora este să iasă la vot masiv, așa cum au făcut-o la alte alegeri importante și unde ei au fost decisivi.

Contează mobilizarea voastră chiar dacă acum vă simțiți nereprezentați prin numărul mic de mandate ale parlamentarilor de diaspora, un lucru care trebuie schimbat. Reprezentarea diasporei este un subiect care va trebui tratat cu prioritate de viitorul Parlament.

Însă votul vostru contează și pentru mandatele redistribuite din țară. Și contează pentru că puteți trimite în viitorul Parlament oameni care să schimbe legile și să se lupte pentru ca voi să aveți o reprezentare pe măsură.

Haideți la vot, oameni buni, acestea sunt cele mai importante ore din următorii patru ani!", scrie Cioloş pe Facebook.

Poşta Română precizează că a predat, în baza prevederilor legale, către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) un număr total de 18.421 de plicuri electorale care au ajuns în România până joi, 3 decembrie, ora 23.59, termenul limită de primire a voturilor prin corespondenţă. „După expirarea termenului limita prevăzut de legislaţia electorală în vigoare s-au întors în România 1.092 de plicuri”, mai arată comunicatul de presă al instituţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.