Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloş se întâlnește cu François Hollande la Palatul Elysee

ciolos fb

Prim-ministrul Dacian Cioloş se va întâlni miercuri, 20 ianuarie, cu preşedintele Franței, François Hollande, întâlnirea fiind urmată, la ora 13.00, de un dejun de lucru la care va participa şi prim-ministrul francez Manuel Valls.

Potrivit unui comunicat remis de către Guvern, pe agenda discuțiilor se află aderarea României la spațiul Schengen, viitorul raport MCV, cooperarea în procesul de pregătire a României pentru preluarea mandatului Preşedinţiei Consiliului UE, dar și relațiile privilegiate dintre România și Franța, relațiile economice dintre cele două țări, precum și consolidarea contactelor cu mediile de afaceri. De asemenea, premierul român și președintele francez vor discuta și despre politica de securitate a UE, terorism și migrație.

Prim-ministrul Dacian Cioloș se află într-o vizită de două zile în Franța. Șeful Executivului va avea întrevederi şi cu preşedintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, precum şi cu preşedintele Adunării Naţionale, Claude Bartolone. Dacian Cioloş se va întâlni şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Franţa, cu un grup de studenţi şi masteranzi români, iar miercuri seara va adresa un mesaj în deschiderea concertului care marchează Ziua Naţională a Culturii Române, concert organizat de Ambasada României la Paris împreună cu Ambasada Republicii Moldova. De asemenea, prim-ministrul va vizita şi atelierul sculptorului Constantin Brâncuşi, care a fost transformat în muzeu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.