Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciprian–Constantin Șerban, mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Non-Volenței

Ciprian Serban/ Facebook
Ciprian Serban

În declarația sa politică, susținută miercuri, 2 octombrie, cu titlul ,,De Ziua Internațională a Non-Violenței să transmitem un mesaj de educație pentru pace, implicare socială pentru înțelegere, toleranță și conduită pașnică”, deputatul nemțean Ciprian– Constantin Șerban transmite:

,,Astăzi, 2 octombrie, celebrăm Ziua Internațională a non-violenței, un eveniment internațional ce coincide cu ziua de naștere a marelui Mahatma Gandhi, liderul mișcării de independență a Indiei și un pionier al filosofiei și strategiilor de luptă împotriva violenței. Conform Organizației Națiunilor Unite, această zi este dedicată diseminării mesajelor de non-violență, ea devenind și o zi a educației pentru pace, armonie, înțelegere. Acțiunile pentru non-violență sunt caracteristice demnității umane, ele fiind cele care ne duc spre progres, care se poate atinge doar printr-o cultură a păcii, a toleranței, a înțelegerii și a non-discriminării. Istoria ne-a dovedit că angajarea în lupte de supremație pe termen lung nu aduce beneficii nimănui, nici chiar celui care se afirmă a deveni învingătorul. Asumarea costurilor conflictelor miliare, fie umane sau materiale depășesc întotdeauna câștigurile. Non-violența, arma pe care a folosit-o Mahatma Gandhi dar și alți mari lideri ai promovării păcii, în toate acțiunile lor s-a dovedit a fi singura metodă prin care umanitatea ajunge la armonizarea relațiilor și la restabilirea stării de armonie și de bine”.

Citește și: Schimb DUR de replici între ministrul Finanţelor şi preşedintele Consiliului Fiscal: 'Ați devenit foarte vocal'' / 'Ați jignit oamenii în general'

Ciprian–Constantin Șerban menționează în continuare: ,,Violența dezmembrează națiuni, comunități și familii. Imigrația, problemele de acomodare ale refugiaților cu care Europa se confruntă astăzi, sunt o consecința nefastă a stării de conflict, a neînțelegerilor, a dorințelor de supremație și a falselor ideologii moderne. Violența trebuie redusă în toate formele și expresiile acesteia. De la confruntări militare la tensiuni familiale, toate acestea trebuie să ne facă pe fiecare în parte să intensificăm mesajul de pace și înțelegere pentru coexistență. Studiile de specialitate arată că până la 70% dintre femei au experimentat o formă de violență pe parcursul vieții, iar impactul economic al violenței este de peste 13 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă aproximativ 13% din produsul intern but al lumii. De asemenea, violența este principala cauză de deces la persoanele între 15 și 44 de ani. Vedem și în țara noastră forme de violență la toate categoriile de vârstă. Tinerii trebuie educați în așa fel încât să cultive spiritul păcii, al toleranței și al înțelegerii. Și aflându-se la debutul anului universitar, este oportun să le amintim tinerilor studenți că non-violența este una dintre condițiile de a deveni oameni responsabili în societate și formatori pentru cei din jurul lor. Între inițiativele globale ale Uniunii Europene și ale Organizației Națiunilor pentru eliminarea tuturor formelor de violență împotriva femeilor și tinerelor (VAWG) se numără și  Inițiativa Spotlight, prin care se dorește atragerea atenției asupra acestei probleme, și totodată concentrarea eforturilor pentru realizarea egalității de gen și promovării abilitării femeilor, în conformitate cu Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă”.

Ciprian–Constantin Șerban conchide: ,,Suntem datori să adoptăm o atitudine pașnică chiar și față de cei care în loc să promoveze spiritul păcii, propun societății mesaje de ură și dezbinare. Adevărații lideri naționali și mondiali au avut și au non-violența drept valență personală de viață. Spiritul pașnic și devotamentul față de cetățeni, prin acțiune și implicare, este garantul succesului în orice țară. Așa cum Papa Francisc accentuează ,,nonviolența ca stil al unei politici de pace” permanent în mesajele sale, tot la fel și noi trebuie să milităm astăzi pentru aplicarea acesteia în acțiunile noastre sociale și în intențiile personale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.