Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciprian-Constantin Șerban: Să aducem mai mult în spațiul public preocupările internaționale pentru lupta împotriva schimbărilor climatice

Ciprian Serban/ Facebook
Ciprian Serban

În declarația sa politică susținută marți, 22 octombrie, sub titlul ,,Cu ocazia celebrării celei de-a 74-a Zi Internațională a Organizației Națiunilor Unite, la data de 24 octombrie, având anul acesta ca temă principală „Planeta noastră. Viitorul nostru!”, să ne gândim mai mult în acțiunile noastre zilnice la protecția mediului”,deputatul nemțean Ciprian-Constantin Șerban transmite următorul mesaj: ,,La 24 octombrie 1945 a fost creată Organizația Națiunilor Unite (ONU), organizație internațională creată cu scopul de a asigura pacea mondială și supravegherea respectării drepturilor omului. ONU își propune, de asemenea, impunerea dreptului internațional și promovarea progresului social general. Țara noastră a început demersurile de aderare în anul 1946, fiind admisă în acest for în decembrie 1955. Celebrarea Zilei Internaționale a Națiunilor Unite s-a realizat pentru prima dată în 1948, aceasta fiind dedicată informării țărilor cu privire la obiectivele și realizările ONU. Adunarea Generală a ONU a recomandat ca această zi să fie sărbătorită în toate cele 193 de state membre în cadrul săptămânii Organizației Națiunilor Unite, care se desfășoară între 20 și 26 octombrie. Printre cele mai importante documente adoptate de ONU este Declarația Universală a Drepturilor Omului,primul document care arată comunităților internaționale drepturile și libertățile omului, ce trebuie respectate indiferent de sex, gen, rasă sau poziție socială. Această declarație universală a fost urmată de numeroase convenții menite să susțină și să apere aceste drepturi ale omului. Toate cele șase organizații care fac parte din ONU au rolul de a se implica în menținerea și restabilirea păcii la nivel mondial”.

Ciprian-Constantin Șerban menționează în continuare: ,,Tema din acest an a Zilei Internaționale a Organizației Națiunilor Unite este intitulată „Planeta noastră, viitorul nostru”. În acest sens, Secretarul general al ONU, António Guterres, i-a încurajat pe toți liderii locali, în mod repetat, să lupte împotriva schimbărilor climatice, în contextul în care vedem cu toții că modificările climatice la nivel mondial sunt extrem de îngrijorătoare. Toate aceste probleme climatice au fost cele care au determinat tema din acest an „Planeta noastră. Viitorul nostru”. Această tematică este destul de importantă și ea face parte din cele 17 obiective de Dezvoltare Durabilă, denumite și Obiective Globale,adoptate în 2015, de cele 193 de state membre, obiective ce constituie cadrul pentru un viitor mai durabil pentru pentru toți. Planeta trebuie să fie din ce în ce mai mult în atenția politicilor globale, întrucât în ultimii patru ani au fost înregistrate cele mai înalte temperaturi, fapt ce a determinat topirea unor zone de ghețari din Antarctica. Toate acestea au ca urmare modificarea habitatelor animalelor și distrugerea echilibrul din natură, fapt ce afectează la rândul rău agricultura și alte domenii esențiale pentru umanitate. Organizația Națiunilor Unite trebuie să sprijine în continuare, alături de organizații și instituții europene și mondiale, îndeplinirea unor obiective prioritare în domeniul protecției planetei prin educație de mediu și prin atragerea atenției asupra necesității îmbunătățirii legislației de mediu la nivel internațional”.

Citește și: ULTIMA ORĂ - Bercea Mondialul şi fiul său Laurenţiu, condamnaţi la închisoare

Ciprian-Constantin Șerban conchide: ,,Joi, cu ocazia Zilei Internaționale a Organizației Națiunilor Unite, să aducem mai mult în spațiul public preocupările internaționale pentru lupta împotriva schimbărilor climatice. Este nevoie de colaborare între liderii globali pentru a dezvolta soluții eficiente pentru combaterea schimbărilor climatice și pentru un viitor durabil. Să nu uităm că soluțiile vin de la fiecare dintre noi: reducerea poluării, reducerea cantității de plastic folosite, folosirea pungilor biodegradabile și reciclarea. Planeta va fi protejată de derapajele umane dacă fiecare dintre noi va conștientiza importanța acesteia pentru viitorul umanității”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.