Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciprian-Constantin Șerban: Suntem egali, trebuie să avem parte de aceleași servicii și produse pe piețele naționale

Ciprian Serban/ Facebook
Ciprian Serban

În declarația sa politică, susținută marți, 15 octombrie, sub titlul ,,Dublul standard nu trebuie să își facă locul în Europa. România trebuie să fie fermă în acest sens prin vocea noastră, a parlamentarilor PSD”, deputatul nemțean Ciprian-Constantin Șerban aduce în discuție inițiativa legislativă împotriva standardului dublu, adoptată săptămâna trecută în Senatul României.

,,În Europa au fost și trebuie să fie preocupări din ce în ce mai serioase privind produsele cu dublu standard de calitate. Unele evaluări, așa cum a fost cea realizată de Centrul Comun de Cercetare au dovedit că nu toate produsele de pe piață au aceeași compoziție cu ceea ce vedem pe ambalaj. Diferențele de compoziție ale produselor care intră pe piețele europene trebuie să fie un subiect tratat mai serios în Europa. De vreme ce suntem egali și deoarece ne dorim o cooperare onestă pentru un viitor european de succes, trebuie să avem parte de aceleași servicii și produse pe piețele naționale”.

Ciprian-Constantin Șerban menționează în continuare: ,,Prin proiectul de modificare a Directivei 2005/29/CE privind practicile comerciale neloiale, și a Directivei 2011/83/UE privind drepturile consumatorilor, respectiv a Directivei 93/13/CEE privind clauzele contractuale abuzive și a Directivei 98/6/CE privind indicarea prețurilor, legislația europeană va face un pas important în tratarea acestei provocări. Un astfel de proiect este binevenit întrucât mai multe țări europene și-au manifestat nemulțumirea față de astfel de practici neloiale. Polonia, Cehia, Slovacia, și nu numai, au reclamat faptul că pe piețele din Europa de Est au pătruns produse alimentare ale unor companii de marcă, dar cu calități inferioare celor din Europa Centrală și de Vest. Comisia Europeană are un buget solid pentru consolidarea capacităților organizațiilor consumatorilor pentru a susține testarea produselor și pentru a identifica practicile neloiale. Există chiar o dată limită pentru transmiterea a astfel de propuneri, aceasta fiind 6 noiembrie 2019. Instituțiile competente trebuie să încurajeze practicile de testare și creștere a transparenței, respectiv corecta informare a societății, și evaluarea caracterului informațiilor ce provin din aceste evaluări.

Citește și: Ultimele vești despre Tamara Buciuceanu-Botez: 'E într-o stare gravă'

Țara noastră face un pas important în a demonstra responsabilitate, bună-credință dar și verticalitate în Europa și pentru a arăta că ne pasă de cetățenii noștri. De vreme ce contribuim cu tot ce înseamna istoria, cultura și potențialul nostru la viziunea și viitorul european este normal ca și noi să așteptăm același tratament ca orice alt stat din Europa Centrală și de Vest. Senatul a adoptat săptămâna trecută proiectul legislativ împotriva standardului dublu. Acesta sancționează cu amendă de maximum 4% din cifra de afaceri companiile ce comercializează produse şi servicii în cazul cărora se constată  existența dublului standard.

România contează în Europa prin vocile noastre, iar noi, parlamentarii PSD, am arătat permanent că ne pasă. Piața internă trebuie să conțină produse și mărfuri de calitate, așa cum vedem și în Europa Centrală și de Vest. De asemenea, trebuie să susținem o corectă informare a cetățenilor cu privire la diferențierea produselor în ceea ce privește costul și calitatea”.

Ciprian-Constantin Șerban conchide: ,,Combaterea practicilor incorecte și neloiale și avansarea acestei discuții despre standardul dublu trebuie să fie unul dintre obiectivele noastre. Țara noastră trebuie respectată, iar cetățenii românii au dreptul la produse de calitate ca orice alți cetățeni europeni. Este datoria noastră să le apărăm acest drept și să sancționăm orice practică neloială care este în detrimentul statului român”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.