Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revine în forță în PNL un fost lider 'mazilit' de DNA: 'E nevoie de un refresh cu Florin Cîțu'

Ciprian Dobre

Un fost șef județean PNL și lider de CJ, tras pe linie moartă de un dosar DNA clasat după 4 ani, revine în jocurile interne și își anunță sprijinul pentru candidatura lui Florin Cîțu la șefia formațiunii.

Citește și: PNL a intrat în „zodia războiului” - surse

Fost președinte al organizației județene PNL Mureș și fost președinte CJ Mureș în timpul USL, Ciprian Dobre și-a anunțat miercuri candidatura la conducerea filialei judeţene, el lansând acuzații dure la adresa stilului de a face politică în PNL.

  • „În sfârşit putem să spunem că şi în filiala Mureş, la fel ca şi în Partidul Naţional Liberal, s-a creat o competiţie. Şi la Mureş vom avea o competiţie, o dezbatere, vom avea un festival al democraţiei. Ne anunţăm intenţia de a candida şi din câteva motive. Din păcate, rezultatele filialei Mureş nu au fost strălucite. Ne-am pomenit în alegerile parlamentare că PNL se bătea pe scorul de redistribuire, niciunul dintre parlamentari nu a reuşit să adune voturi pentru a lua un mandat plin. Pe când acum 7-10 ani, zâmbeam ironic atunci când unul sau altul dintre parlamentari au ajuns pe listele Senatului la redistribuire, îl numeam parlamentar de calculator. Iată că şi Mureşul a ajuns în această situaţie, de a se bate la redistribuire. Cred că prin scorul de la alegerile locale s-au pierdut primari, consilieri judeţeni şi aşa mai departe. Trebuie să punem în discuţie echipa PNL Mureş, ceea ce a lipsit a fost spiritul de echipă", a declarat Ciprian Dobre, într-o conferinţă de presă.

Acesta a spus că în PNL Mureş a existat "mai mult o gaşcă" decât o echipă şi faptul că liberalii au fost "deliciul" presei şi al PSD în campania pentru parlamentare nu mai este nicio surpriză, mai ales că nu s-au luat măsuri în asemenea situaţii.

"E momentul să spunem stop şi că ajunge, găştii de la Mureş. Cred că a venit momentul să redevenim acea echipă care se luptă de la egal la egal cu celelalte forţe politice din judeţul Mureş, e momentul ca PNL să aibă un cuvânt în judeţul Mureş. Acestea sunt motivele pentru care am decis să candidăm şi cred într-adevăr, că îi vom câştiga din nou pe membrii PNL", a spus Dobre.

Acesta a arătat că PNL are nevoie de un refresh şi trebuie să i se dea o nouă direcţie, iar acest fapt e dovedit şi de candidatura la şefia partidului la nivel naţional a premierului Florin Cîţu.

Până acum, pentru conducerea PNL Mureş şi-a anunţat candidatura şi actualul lider, senatorul Cristian Chirteş.

Dosar DNA clasat

În luna aprilie 2016, înainte de campania electorală, procurorii DNA au anunţat că preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, este urmărit penal pentru luare de mită, spălare de bani şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fapte săvârşite pe vremea când era prefect al judeţului.

În urma acuzațiilor, Ciprian Dobre a făcut un pas în spate în politică.

După 4 ani, în 2020, DNA a clasat dosarul pentru că a fost întocmit eronat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.