Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciprian Șerban (PSD): La fiecare 12 minute, o persoană este victimă a violenței

PSD
ciprian serban tricou cu mesaj

Liderul grupului PSD din Camera Deputaților susține că la fiecare 12 minute o persoană este victimă a violenței, iar 66% din actele de violență sesizate sunt îndreptate împotriva femeilor.

De asemenea, 80% dintre copiii abuzați sexual sunt fete, mai susține Ciprian Șerban.

„Partidul Social Democrat, cel mai ferm și necondiționat adept al protejării femeilor și al persoanelor vulnerabile, a lansat, astăzi, o nouă campanie: Stop violenței împotriva femeilor!

0800 500 333 este numărul de telefon unde, printr-un apel gratuit, poate cere ajutor orice victimă a violenței și care a fost anunțat de Prim Ministrul Marcel Ciolacu, președintele PSD, care și-a manifestat explicit implicarea în această campanie.

Susțin cu toată responsabilitatea programele inițiate de președintele Marcel Ciolacu, un neobosit militant al respectării drepturilor femeilor, prin care promovăm eliminarea violenței asupra femeilor și a violenței domestice. 37% din cazurile de violență fizică asupra femeilor au loc acasă. Din păcate, prea puține victime ale agresiunilor fizice și hărțuirilor reclamă atacurile la poliție”, a scris social-democratul pe Facebook.

Acesta susține că emanciparea unei nații se măsoară și prin grija pe care o are pentru persoanele vulnerabile, iar orice femeie, orice copil, orice persoană abuzată trebuie să știe că nu este singură, că are unde să găsească sprijin.

PSD cheamă românii la solidaritate! Împreună putem elimina violența asupra femeilor și violența domestică!

Potrivit lui Șerban, în primele 10 luni ale anului 2023, numărul faptelor penale în domeniul violenței domestice a crescut cu 4,85%, față de primele 10 luni ale anului 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.