Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciprian Marica continuă atacul la Mirel Rădoi: 'Am omorât fotbalul şi ne grăbim să-l îngropăm şi să îi punem cruce'

frf.ro
mirel radoi

Fostul fotbalist Ciprian Marica susţine, într-un mesaj postat, vineri, pe un site de socializare, că selecţionerul Mirel Rădoi a "greşit grav cu anunţul că va pleca de la echipa naţională" cu două meciuri înaintea finalului preliminariilor pentru CM 2022, el precizând că demisia de onoare a acestuia după egalul cu Islanda (0-0) ar fi "un gest de asumare".

"Prin toate canalele media am cerut rămânerea selecţionerului dacă ne calificam la baraj. Dar nu am reuşit să batem acasă o echipă a Islandei răvăşită de scandaluri şi de schimbări de generaţie. Şi atunci de ce să mai stea selecţionerul? Pentru că demisia de onoare e un gest de asumare. Or dacă la fiecare pas greşit selecţionerul iese şi spune că este vina lui, de ce s-ar supăra dacă eu trag concluzia ca a greşit? Fiindcă a greşit grav cu anunţul că va pleca, venit înainte de un meci decisiv. A preluat el greşeala enormă a Federaţiei, care nu i-a oferit un contract complet şi a inoculat în subconştientul jucătorilor un alibi. Iar joi seara aşa s-a jucat, la alibi. Am văzut un calm ciudat, pase laterale, nu am văzut ambiţie, agresivitate, nici presiune, nici lupte, nici lacrimi la final că am ratat aşa de uşor o prezenţă la baraj. Serios, nici nu mi-am dat seama că s-a terminat meciul, era aşa o linişte pe gazon, de parca nimic nu s-ar fi întâmplat. Doar Chiricheş s-a pus în genunchi, la un moment dat, dar parcă aşa, doar de poză. Îi mai ţineţi minte pe Dorinel, pe Contra, pe Marius Niculae cum plângeau pe teren după o aşa ratare? Se mai dau încă imagini cu ei pe la TV, sau îi găsiţi pe YouTube", a scris Marica pe contul personal de Facebook.

"Demisia selecţionerului ar fi venit ca un semnal de alarmă. Pentru că am omorât fotbalul şi ne grăbim să-l îngropăm şi să îi punem cruce. Sportul, în general, a murit în România şi nu face nimeni, nimic! În concluzie, tot ce am comentat la meciurile echipei naţionale am comentat la adresa celor implicaţi, răspunzători pentru rezultate. Nu a contat că a fost Daum, Contra, un prieten foarte bun, Rădoi, un coleg şi un om pe care îl respect. Nu am nimic personal cu nimeni. Dar şi copilul meu să fie pe banca tehnică a României, dacă lucrurile nu sunt în regulă eu nu pot să mint, şi nici să mă uit în altă parte, să mă fac că nu văd. Aplaud ce e de aplaudat şi punctez ce nu mi se pare în regulă. Fiindcă progresul vine doar dacă înveţi din greşeli", a adăugat fostul atacant, care i-a solicitat demisia lui Rădoi imediat după încheierea partidei de joi seara cu Islanda.

Marica susţine că Islanda a "ucis" speranţele de calificare ale naţionalei conduse de Mirel Rădoi la două turnee finale, EURO 2020 şi CM 2022.

"Mi-a transmis Mirel în conferinţa de presă că nu pune preţ pe aprecierile mele fiindcă nu sunt interesat de antrenorat şi ca atare nu mă pricep. Şi are dreptate când zice că nu sunt interesat să profesez ca antrenor. Eu am ales alt drum. Toată lumea vrea să primească de la fotbal, eu am ales să dau fotbalului o parte din ceea ce mi-a oferit. Cu Mirel Rădoi am împărţit ani în şir vestiarul echipei naţionale. Am trăit împreună bucurii şi necazuri cu tricolorul pe piept. Tocmai de asta vin cu explicaţii! E un băiat deosebit şi un om de valoare. Dar nu despre asta trebuie să vorbim noi când vorbim despre România. Rezultatele sunt cele care contează şi exprimarea echipei în teren care a dus la aceste rezultate. Or cifrele, faptele sunt dezastruoase. Într-un an de zile o echipă în regres maxim, Islanda, ne-a ucis speranţele pentru două turnee finale. Islanda, nici dacă alegea Mirel nu putea găsi un adversar mai convenabil pentru barajul de anul trecut. La fel cum nici dacă alegea Mirel nu găsea adversari mai facili în grupa asta de calificare. Armenia, Islanda, Macedonia, Liechtenstein. Sa fim serioşi! Am mai trăit un moment negru al fotbalului românesc. Şi ne comportăm ca şi când ne-am născut înfrânţi, iar pe mine asta mă deranjează. Poate nu mă pricep eu cum se pricep alţii la antrenorat, dar, din păcate pentru România, am cam avut dreptate în ceea ce am remarcat! La final, chiar ţin să-i transmit un mesaj personal lui Mirel: 'Dincolo de toate, sunt convins că vei ajunge un mare antrenor. Îţi ţin pumnii!'", a precizat Ciprian Marica.

Joi seara, în conferinţa de presă de după meciul România - Islanda, scor 0-0, selecţionerul Mirel Rădoi a declarat că Ciprian Marica, cel care i-a cerut demisia, "nu înţelege foarte multe din antrenorat".

"Mi-a spus cineva chiar înainte de meci că Ciprian Marica, cel care m-a contestat până acum, a declarat că ar fi cea mai mare greşeală dacă o să plec. Acum după meci zice să plec? Nu, voi mai rămâne şi la meciul din Liechtenstein. Ce să mă supăr pe el pentru că îl ştiu mult mai bine ca voi pentru că am fost colegi de generaţie. Şi atunci când petreci atâta timp ajungi să cunoşti limitele colegului. Şi intervine proverbul care spune 'nu te bate cu ăla că te bate cu armele lui'. Nu am cum să vorbesc cu Ciprian Marica pentru că, vă spun sincer, chiar dacă a jucat foarte mulţi ani fotbal nu înţelege foarte multe din antrenorat. Deci nu am cum să mă iau după el să îmi dau demisia sau să rămân", afirma Rădoi.

Echipa naţională de fotbal a României a terminat la egalitate cu selecţionata Islandei, scor 0-0, joi seara, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Germania (calificată deja la turneul final) se află pe primul loc, cu 24 de puncte, urmată de Macedonia de Nord, 15 puncte, România, 14 puncte, Armenia, 12 puncte, Islanda, 9 puncte, Liechtenstein, 1 punct.

Duminică se vor juca ultimele partide din grupă, Armenia - Germania, Macedonia de Nord - Islanda şi Liechtenstein - România (Vaduz), toate de la ora 19:00.

Pentru a ocupa locul al doilea în grupă şi a se califica la baraj, România, care nu a mai participat la o Cupă Mondială din 1998, are nevoie de o victorie cu Liechtenstein, iar Islanda să nu piardă la Skopje cu Macedonia de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.