Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cipru exclude noii migranţi din mecanismul de redistribuire către state ale UE

Cipru

Noii solicitanţi de azil sosiţi în Cipru nu vor mai putea beneficia de mecanismul de redistribuire către alte state din UE, au anunţat miercuri autorităţile cipriote, decizie menită să descurajeze migraţia clandestină şi abuzarea de acest sistem, relatează Reuters.

Situată la intersecţia a trei continente, insula Cipru se confruntă de mai mulţi ani cu o creştere a migraţiei ilegale dinspre Asia şi Africa. În baza unui mecanism voluntar de redistribuire a migranţilor către alte state membre ale Uniunii Europene, printre care se numără Franţa, Germania, Bulgaria şi România, aceste ţări au acceptat să preia din Cipru un anumit număr de solicitanţi de azil, scrie news.ro.

Dar pentru a descuraja de acum înainte sosirile migranţilor, autorităţile cipriote au decis ca migranţii ce au debarcat în Cipru începând din ianuarie 2023 să nu mai poată beneficia de acest mecanism. "Scopul acestei politici este de a asigura că programul de redistribuire nu atrage cetăţeni străini care, posibil abuzând de sistem, folosesc astfel Cipru ca ţară de tranzit către alte state membre ale UE", a explicat într-o declaraţie Ministerul cipriot de Interne.

Conform agenţiei ONU pentru refugiaţi, UNHCR, anul acesta până în luna mai au debarcat în Cipru 4.828 de migranţi, faţă de 21.565 pe toată durata anului trecut, dar se remarcă o creştere a sosirilor de migranţi sirieni pe mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.