Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cipru se pregătește pentru o creștere a numărului de refugiați din Orientul Mijlociu

Cipru

Cipru se pregătește pentru un număr mare refugiați din Orientul Mijlociu și își sporește capacitatea de primire a străinilor, potrivit Reuters.

Cipru își extinde capacitatea de a găzdui refugiați, în timp ce se pregătește pentru un număr mare de persoane care fug de conflictul din Orientul Mijlociu, au declarat luni autoritățile, conform mediafax.

Numărul solicitanților de azil care sosesc din Orientul Mijlociu a crescut în ultimii ani, dar în vară a scăzut. În octombrie numărul a început să crească.

Aproximativ 500 de sirieni au sosit pe insulă în ultimele nouă zile pe ambarcațiuni care au pornit de pe coasta libaneză, un număr mai mare decât de obicei.

Cipru s-a bazat pe aprofundarea cooperării cu Beirut pentru a contribui la stoparea migrației ilegale prin interceptarea plecărilor din Liban. Dar, în contextul în care războiul dintre Israel și Hamas face ravagii și confruntările de la granița libaneză cu Israelul se intensifică, Cipru se teme că exodul ar putea lua amploare.

Insula se află la aproximativ 170 km vest de Liban, în punctul cel mai apropiat.

Autoritățile vor dubla capacitatea existentă de 1.000 de persoane a centrului său principal de primire, situat în apropiere de capitala Nicosia, a declarat Ministerul de Interne. De asemenea, Cipru a solicitat Uniunii Europene adăposturi și ofițeri bine antrenați pentru crizele cu refugiați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.