Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIRC Șeful Cartel Alfa, Bogdan Hossu, îl AMENINȚĂ pe Florin Cîțu cu plângere penală

Facebook
Bogdan Hossu

Sindicatele îl amenință cu plângerea penală pe premierul Florin Cîțu, după ce șeful Guvernului a spus că Executivul pregătește o Ordonanță de Urgență prin care va elimina cotizația lunară la sindicate, care li se reține angajaților automat din salariu.

„Vă mărturisesc că eu personal de abia aștept, pentru că în momentul respectiv vom avea temei legal să dăm, conform legii, Constituției românești, o plângere penală împotriva persoanei Florin Cîțu, ca abuz în funcție și încălcare a prevederilor legale și imixtiune în activitatea sindicală”, declară la RFI președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, conform Mediafax.

Citește și: OPERAȚIUNE MONSTRU: mascații au descins în SPITALE și cabinele medicale din 17 județe și București

Reacția liderului de sindicat vine după ce premierul Florin Cîțu a spus pentru G4Media că Executivul pregătește o Ordonanță de Urgență, prin care va elimina cotizația lunară la sindicate, care li se reține angajaților automat din salariu.

„Domnia sa dacă ar fi citit legea, ar fi văzut că există un articol 24 din legea dialogului social, care prevede în mod expres că reținerea cotizației pe statele de plată se face numai după aprobarea, adică cu acordul persoanei respective care este membru de sindicat. Deci este nu o reținere automată, ci este o reținere condiționată de acordul prealabil al persoanei respective (...). Domnul premier încearcă să găsească mecanisme de presiune asupra organizațiilor sindicale”, conchide Hossu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.