Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIRC în PNL Timiș: primarul care a DAT MITĂ 15 ani cere DEMISIA șefului filialei județene, Alin Nica

Ziua de Vest
Claudiu Buciu

E circ în PNL Timiș, după ce filiala județeană a pierdut alegerile parlamentare în fața USR, care s-a impus și în județ și în Timișoara. Claudiu Buciu, primarul din Lugoj, care a mărturisit că a dat șpagă 15 ani, cere demisia șefului PNL Timiș, Alin Nica. Buciu face parte din tabăra Nicolae Robu, fiind susținut de Alin Popoviciu, fost deputat PDL care a fost exclus de Nica din PNL Timiș.

"PNL Timiș are nevoie urgentă de altă conducere. La fel și PNL Timișoara

Citește și: Președintele Consiliului Fiscal SPULBERĂ speranțele pentru 2021: Când va avea loc REVENIREA la PIB-ul de dinainte de pandemie

 

Din păcate, am avut dreptate. In ciuda lipsei mele de experienta .

Sunt un om deschis care înțelege mereu nevoia de schimbare, dar doar atunci când este necesară nu și atunci când unii vor doar funcția altora. Am înțeles, destul de repede, că toată lupta echipei Nica-Groza pentru schimbarea domnului Robu de la conducerea PNL Timiș nu avea nicio legătură cu interesele legitime ale PNL și nicidecum cu interesul public. Limbajul suburban folosit de cei doi, ori vocea ridicată, pentru mine au fost un semnal suficient de clar că PNL va intra pe mâna unora cu o agendă similară cu cea a PSD.

Incapabili să înțeleagă ce este politica subordonată interesului public, adică politica pe care și-o doresc cetățenii, cei doi, chiar și după ce le-a fost oferită cadou filiala, au rămas în priza conflictului nesfârșit, cu oricine.

Au măcelărit și divizat inutil partidul chiar în fața unei bătălii extrem de importante pentru viitorul României: alegerile parlamentare.

Ce-au mai înțeles ei? Că, electoral - dar din nou greșit - ar fi bine să se bată cu actualul primar al Timișoarei... adică cu USRPLUS, singura formațiune cu care știam deja că urma musai să facem guvernul.

Ce n-au vrut ei să facă? N-au vrut să lupte cu PSD, adică cu ei înșiși. Și iată că am ajuns aproape de PSD, deocamdata doar ca rezultat politic, iar în curând, dacă nu se schimbă nimic, sunt mai mult decât convins că nu vom conduce județul foarte diferit de cum a facut-o PSD-ul. De partid nu mai vorbim.

Rezultatele vorbesc de la sine. Nica a câstigat alegerile locale insa nu a ajutat cu nimic PNL-ul, pentru că electoratul “l-a mirosit repede”. Faptul ca nu Nica conduce filiala ci vorbele multe si fara rost ale lui Groza, ne-a adus rezultatele dezastruoase de aseara.

Prefer să fiu sincer, oricât de dureros ar fi. Anvergura domnului Nica nu poate acoperi nevoile firesti ale PNL, un partid cu o istorie mult prea pretentioasa pentru ceea ce ne poate oferi Nica sau Groza sau ambii la un loc.

Balbaielile in negocierile cu USRPLUS si lipsa de coerenta publica legata de acest subiect, nu ascund decat interesul celor doi pentru posorul de bani publici de la Consiliul Judetean pe care ar vrea sa-l gestioneze la intuneric tocmai cu firmele care intind asfaltul de zor in ograzile lor, adica exact cu finantatorii lor personali si cu cei care si-au impus odraslele pe listele PNL pentru aceste alegeri parlamentare. Mai pe scurt, ne-au crezut pe toti prosti si sub stindardul luptei (stupide) cu USRPLUS au incercat sa-si rezolve viitorul personal. Electoratul PNL nu este electoratul PSD, iar strategia de comună n-a mers la Timisoara, oras cu tinuta si pretentii cu adevarat europene.

In incheiere, pentru ca rezultatul acestor alegeri ne dezonoreaza pe toti si pentru ca sunt convins ca echipa care a distrus filiala nu va pleca din bun simt sau din respect pentru colegi ori pentru electoratul PNL, le solicit sa-si dea demisia si sa plece asa cum au venit din viata politica a partidului (fara a fi alesi). Sa demonstreze domnul Nica Timisenilor in primul rand si liberalilor in al doilea rand ca va fi un bun Presedinte de Consiliu Judetean si apoi poate va putea fi reevaluat de catre cetateni si de catre electorat. Deocamdata a aratat ca sub comanda lui Groza a jucat doar meciuri in interes personal dezamagind pe toata lumea.

Consider ca filiala trebuie sa se reorganizeze sub conducerea altor colegi. Si ma gandesc la doua propuneri: Marilen Pirtea - Presedinte al PNL Timis si Raul Patrascu - Presedinte al PNL Timisoara, urmand ca alegerile interne sa decida structura de conducere definitiva a PNL Timis pentru urmatorii patru ani", scrie Buciu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.