Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circ monstru între Adrian Cioroianu, USR-iști și Emilia Șercan: mărul discordiei e teza lui Bode de doctorat

adrian cioroianu

E scandal imens pe pagina lui Adrian Cioroiuanu, din cauza  tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode. Cioroianu a catalogat demersul Emiliei Șercan ca fiind unul disperat și a atenționat că teza lui Bode nu a fost secretizată. Șercan s-a aprins instant și i-a răspuns dur lui Cioroianu.

"Pentru toți cei interesați - inclusiv dna Emilia Sercan Cartea ministrului L.N. Bode este la #Biblioteca #Națională a #României, n-a fost nici o clipă secretizată, ci doar pe fluxul normal de prelucrare a datelor (foto 1-3).

Dată fiind polemica lansată (fără voia sau implicarea #BNaR) am dispus, în mod excepțional, prelucrarea cu prioritate a acestei cărți, din care un exemplar va fi, din zilele următoare, la dispoziția publicului. In mod normal, potrivit fluxului de lucru, cartea ar fi fost prelucrată în următoarele 6-8 săptămâni.

In privința valorii sau originalității cărții, autorul și contestatarii săi pot discuta pe mai departe, dar rog să se rețină că BNaR e doar păstrătoarea cărților și nu are nici o atribuție de verificare, validare sau control a cărților depuse.

Cartea aceasta, printre alte titluri, a fost trimisă la BNaR la inceputul anului 2022 de către editura care le-a publicat. Din cele 7 exemplare, 4 vor pleca, după prelucrare, la Biblioteca Academiei din București, la BCU Cluj, BCU Iași, și BCU Timișoara. Cele 3 exemplare rămase la BNaR, din orice carte, se împart astfel: un exemplar intra in Depozitul legal intangibil, un exemplar este disponibil la raft, un exemplar este destinat schimbului cu alte biblioteci.

În fiecare lună, la BNaR ajung (repet: lunar) între 1800 - 2500 de titluri de carte, fiecare în câte 7 exemplare, plus câteva sute de cursuri, plus cca 2000 - 2500 de periodice. Este de la sine înțeles că prelucrarea lor și transportul în țară sunt foarte cronofage.

În foto 4, scrisoarea-tip primită de dna Emilia Șercan de la BNaR, în numele meu (nu e semnătura mea, ci a celui/celei care în acea zi s-a ocupat de corespondența de gen). Repet: este o scrisoare-tip, care spunea adevărul - cartea era la BNaR, în curs de prelucrare.

Prezumțiile, aluziile, ironiile etc. din diverse postări ale dnei Șercan (referitoare la BNaR) nu-i fac cinste, ba chiar coboară în ridicol un demers al d.sale pe care eu l-am crezut serios"., scrie Cioroianu pe Facebook.

Șercan s-a apărat rapid. "va cer public sa prezentati "Prezumțiile, aluziile, ironiile etc. din diverse postări ale dnei Șercan referitoare BNaR nu-i fac cinste, ba chiar coboară în ridicol un demers al d.sale pe care eu l-am crezut serios." Este deja a “n”-a oara in care afirmati asa ceva. Va cer sa prezentati public aici dovezile celor afirmate mai sus de dvs", a comentat jurnalista.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.