Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circ spumos între USR și Virgil Popescu - Dă bir cu fugiții/ De șase luni de zile dovedesc că nu fug de răspundere

Facebook
Virgil Popescu

Virgil Popescu „a patentat fuga de răspundere și dă din nou bir cu fugiții din Parlament”, declară deputatul USR Cristina Prună, după ce ministrul Energiei a transmis că nu se prezintă luni, la Ora Guvernului, în Legislativ.

„Virgil Popescu dă din nou bir cu fugiții din Parlament. USR cere ministrului Energiei să nu mai fugă de responsabilitatea funcției și să le explice românilor de ce i-a făcut mai dependenți de gazele rusești. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a refuzat din nou să vină în Parlament, la Ora Guvernului, programată de la ora 16,00, pentru a da explicații pe tema situației aprovizionării cu gaze și energie electrică”, potrivit unui comunicat de presă al USR.

Liderii USR amintesc că este pentru a doua oară când ministrul Energiei „refuză să vină în Parlament și să le explice românilor măsurile lipsite de logică și coerență adoptate prin care doar i-a făcut mai dependenți de gazele rusești, ultima fiind OUG de plafonare a prețurilor în funcție de consumul din anul trecut”.

„Virgil Popescu a patentat fuga de răspundere. Primul moment a fost moțiunea simplă, a urmat chemarea la ora ministrului unde s-a prevalat de programul încărcat. Acum din nou găseşte scuze să nu se prezinte în fața parlamentului. Mai aruncă un OUG care distruge piața de energie şi fuge domnul ministru. Săptămâna trecută anunța triumfalist măsurile pentru populație. astăzi că mi-a introdus tarif social la energie electrică. Consum sub 100 de kWh pe lună. Îmi e rușine de rușinea acestui ministru pentru aberațiile create. Mai mulți români vor ajunge în sărăcie energetică din cauza acestor măsuri discriminatorii. Români cu venituri modeste pedepsiți ca vor consuma peste 100 de kWh dar care nu au avut bani să investească în eficiență energetică. În acelaşi timp, acest OUG reprezintă lovitura de grație pentru investiții. Producătorii de gaze naturale sunt obligați să vândă la preț reglementat. Inclusiv pentru gazele din offshore. Asta ne pune în pericol exploatarea gazelor din Marea Neagră şi ne creşte dependența de gaze din import. Vrem securitate energetică dar tot ce face guvernul demonstrează contrariul. Românii au numai de suferit din cauza incompetenței Guvernului PSD-PNL”, a declarat deputatul USR Cristina Prună, vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților.

Grupul USR a depus, în Parlament, trei cereri de chemare a ministrului Energiei la „Ora Guvernului”, două fiind aprobate și „ambele neonorate” de Virgil Popescu și o moțiune simplă împotriva acestuia.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat conducerea Camerei Deputaților că nu poate participa, luni, la dezbaterea solicitată de USR pe tema gazelor naturale. Popescu se află la Praga, unde discută de programul nuclear civil.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu le-a răspuns celor de la USR, care îl acuzaseră că a dat bir cu fugiţii, din nou, în Parlament şi că i-a făcut pe români mai dependenţi de gazul rusesc, că ”cinismul şi tentativele de manipulare la care recurg colegii de la USR depăşesc graniţele bunului simţ şi demonstrează că nu înţeleg absolut deloc contextul în care ne aflăm”. ”Cinismul şi tentativele de manipulare la care recurg colegii de la USR depăşesc graniţele bunului simţ şi demonstrează că nu înţeleg absolut deloc contextul în care ne aflăm! Mă acuză că am dat bir cu fugiţii, pentru că nu am avut cum să onorez invitaţia pe care mi-au adresat-o de a participa la ”Ora Guvernului”, acuzându-mă că i-am făcut pe români mai dependenţi de gazele ruseşti! SĂ VĂ FIE RUŞINE!”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

El spune că USR l-a acuzat ”înainte de a participa la şedinţa Biroului Permanent unde aveau ocazia să afle că nu a fugit nicăieri, ci din contră are întâlniri importante cu oficiali americani pentru a discuta despre cooperarea dintre România şi SUA în domeniul energiei, tocmai pentru a reduce şi mai mult dependenţa de gazul rusesc”.

”Voi aţi dat bir cu fugiţii când nu aţi vrut să vă mai asumaţi guvernarea, dacă tot vine vorba”, le răspunde ministrul.

MInistrul Energiei a prezentat 4 adevăruri despre chemarea sa în Parlament la solicitarea USR:

”Adevărul nr. 1: USR nu vrea dezbaterea soluţiilor. Este vorba doar despre imagine. Toate actele normative care reglementau regimul de plafonare-compensare pentru energie electrică şi gaze au trecut prin Parlament beneficiind de consursul parlamentarilor USR. Chemarea mea în Parlament nu este pentru a discuta soluţii, este pentru ca USR să aibă o platformă de atac politic.

Adevărul nr. 2: Niciodată nu am fugit de răspundere, iar ultimele 6 luni dovedesc asta cu vârf şi îndesat. Spre deosebire de anumiţi parlamentari USR, am treabă de făcut, evenimente şi întâlniri care apar în termen scurt şi care sunt importante pentru România şi pentru sistemul energetic românesc. De fiecare dată când nu am putut să mă prezint în faţa Parlamentului am explicat în scris de ce, iar reprezentanţii USR din Biroul Permanent au avut ocazia să afle aceste motive.

Adevărul nr.3: Mă aflu la Praga, pentru a discuta despre programul nuclear civil al României cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat şi cel al Energiei al SUA. Cred că o discuţie cu SUA despre programul nuclear civil românesc este un subiect important şi cred că orice parlamentar român de bună-credinţă înţelege de ce acest subiect este prioritar.

Adevărul nr. 4: Cine v-a oprit să modificaţi Legea offshore, pentru că există, din 2018, când a fost votată de Parlament?!?! Chiar atât de incompetenţi sunteţi? Aţi fost la guvernare! Aşa că răspundeţi, dacă sunteţi în stare, la această întrebare esenţială: V-a oprit cineva?!?”, spune ministrul.

Virgil Popescu a tramsmis şi un mesaj prntru ”colegii de la USR”: ”Nu mai politizaţi tematica energetică în România! Nu acum, în acest condiţii speciale pe care le traversăm! Nu aşa, prin retorică goală şi lipsită de conţinut!”. USR a transmis, luni, într-un comunicat, că ”ministrul Energiei Virgil Popescu a refuzat din nou să vină în Parlament, la „Ora Guvernului”, programată de la ora 16.00, pentru a da explicaţii pe tema situaţiei aprovizionării cu gaze şi energie electrică”. ”Este pentru a doua oară când ministrul Energiei refuză să vină în Parlament şi să le explice românilor măsurile lipsite de logică şi coerenţă adoptate prin care doar i-a făcut mai dependenţi de gazele ruseşti, ultima fiind OUG de plafonare a preţurilor în funcţie de consumul din anul trecut, mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.