Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circa 115 noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 au fost raportate în ultimele 24 de ore în judeţul Vrancea

aa.com.tr
covid-19 coronavirus sars-cov-2

Circa 115 noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 au fost raportate în ultimele 24 de ore în Vrancea, o parte dintre acestea fiind internate în spital cu forme medii spre severe, potrivit reprezentanţilor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

"Situaţia la nivelul judeţului Vrancea se încadrează în trendul evolutiv naţional, cu un număr în creştere a cazurilor de infectări cu virusul SARS-CoV-2, pe fondul unei relaxări, pe fondul vacanţei, a plimbărilor în spaţii aglomerate, în staţiunile de pe litoral şi la munte pe care turiştii le preferă în perioada aceasta. Toate acestea, combinate cu o relaxare a măsurilor de prevenire, a dus la creştere a numărului de îmbolnăviri prin COVID-19. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 115 cazuri pozitive în Vrancea. În funcţie de manifestările infecţiei COVID, o parte din pacienţi au avut nevoie de evaluare prin centrele de evaluare COVID-19, altele au nevoie de tratament prin spitalizare continuă. Până la această oră, avem şi cazuri de copii internaţi în spital şi de persoane adulte internate, cu forme medii spre severe de manifestare a bolii", a declarat medicul epidemiolog al DSP Vrancea, Janina Lazăr.

Potrivit sursei citate, tendinţa de vaccinare în Vrancea este scăzută, în ultimele 24 de ore fiind imunizate opt persoane împotriva virusului SARS-CoV-2, potrivit Agerpres.ro.

"Pe fondul relaxării şi plecării în vacanţă, dar şi a lipsei de impunere a restricţiilor privind vaccinarea, tendinţa de vaccinare este una scăzută, cu mult sub nivelul pe care l-am fi aşteptat. În ultimele 24 de ore s-au vaccinat opt persoane. Noi recomandăm în continuare cetăţenilor să se vaccineze, pentru că este forma de prevenţie cea mai facilă, cea mai ieftină şi cea mai simplă, iar noi le oferim tot sprijinul în acest sens, inclusiv prin consiliere, dacă au diferite nelămuriri, temeri, informaţii pe care doresc să le clarifice cu noi", a precizat medicul.

Vaccinarea se poate face în cabinetele medicilor de familie, indiferent dacă pacientul se află sau nu pe listele medicului de familie respectiv, precum şi la sediul DSP Vrancea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.