Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circa 1.300 de traficanţi de persoane au fost reținuți la granița greacă cu Turcia, în 2022

huffingtonpost.co.za
catuse

Gărzile de frontieră ale Greciei au reţinut pe parcursul anului trecut circa 1300 de presupuşi traficanţi de persoane de-a lungul râului Evros, la graniţa cu Turcia, a afirmat sâmbătă pe postul de radio Skai ministrul grec al apărării civile Takis Theodorikakos.

În aceeaşi perioadă, circa 256.000 de migranţi au fost împiedicaţi să traverseze Evrosul - cunoscut ca Meriç în turcă şi Mariţa în bulgară - pentru a ajunge din Turcia în Grecia şi astfel pe teritoriul Uniunii Europene, a adăugat Theodorikakos, potrivit Agerpres.

O serie de organizaţii pentru drepturile omului acuză Atena că a respins în mod ilegal, împingându-i înapoi în Turcia, oameni aflaţi în căutarea unui trai mai bun în Europa. Iar UE tolerează astfel de practici, mai spun militanţii.

Pe de altă parte, Grecia acuză Ankara că procedează invers, autorităţile turce oferindu-le migranţilor opţiunea de a se întoarce în Siria sau alte ţări ori de a intra, ilegal, în Grecia.

Atena desfăşoară dispozitive riguroase de protecţie a graniţelor atât terestre cât şi maritime. Totuşi, în 2022 aproape 18.800 de persoane au reuşit să intre în Grecia, potrivit Agenţiei ONU pentru refugiaţi, adică de două ori mai mult decât în 2021, când această cifră a fost de 9157.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.