Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circa 37.000 de teste rapide din Bihor, distribuite unităţilor şcolare preuniversitare

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor a repartizat luni, prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică, 36.179 teste rapide pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi 1.321 pentru unităţile de învăţământ privat, în contextul mai larg al măsurilor de prevenţie anti-Covid-19 şi pentru începerea cursurilor în condiţii optime, anunță AGERPRES.

Potrivit unui comunicat transmis de IŞJ, în perioada următoare se vor mai repartiza mănuşi, viziere şi halate, după ce anterior s-au distribuit unităţilor de învăţământ preuniversitar dezinfectanţi pentru diverse suprafeţe şi pentru mâini şi peste două milioane de măşti faciale.

"În total s-au achiziţionat 2.268.907 bucăţi măşti faciale, 6.162 bucăţi dezinfectanţi pentru mâini (la 5 litri), 4.666 bucăţi dezinfectanţi pentru pardoseli (la 5 litri), 13.708 bucăţi dezinfectanţi pentru suprafeţe (la 750 ml). În repartizarea materialelor mai sus amintite s-a avut în vedere gestionarea cu responsabilitate a resurselor existente. Având în vedere că la data distribuirii era imposibil de estimat numărul de elevi care vor frecventa cursurile, s-au distribuit parte din stocul existent, urmând ca restul să fie alocat în urma monitorizării frecvenţei la nivelul unităţilor de învăţământ", se arată în comunicat.

Citește și: Florin Cîțu DĂ BOMBA! PRIMUL SPOR care li se va TĂIA bugetarilor: Am descoperit sporuri de care nu știam că există

Inspectoratul Şcolar a mai distribuit 1.855 de laptopuri unui număr de 37 de licee, unităţi de învăţământ eligibile în cadrul Proiectului privind Învăţământul Secundar (ROSE).

Conducerea Inspectoratului a informat că, deocamdată, nu au fost semnalate situaţii speciale la unităţile de învăţământ.

Administraţiile şcolilor şi grădiniţelor au fost informate în timp util prin toate căile de comunicare disponibile instituţional cu privire la reglementări, metodologii, ordine, care fac referire la desfăşurarea procesului instructiv educativ în contextul situaţiei epidemiologice. S-au transmis clarificări, lămuriri necesare pentru preşcolari, elevi, părinţii acestora şi nu în ultimul rând cadrelor didactice.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii, începând de luni, din cele 714 unităţi de învăţământ din judeţul Bihor, 449 au început cursurile în scenariul verde, în care 36.106 de elevi vor relua cursurile cu prezenţa în clasă, 239 de unităţi de învăţământ - în scenariul galben, în care 34.911 de elevi vor fi prezenţi în clase, iar 16.291 de elevi vor continua studiile online şi doar 26 de unităţi de învăţământ încep cursurile în scenariul roşu, în care 621 de elevi vor fi prezenţi în clase şi 221 de elevi vor continua studiile online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.