Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circul din coaliție continuă - Ionuț Stroe îl trimite pe Mihai Weber să citească ce scrie pe site-ul ANRE: Noi nu ne certăm!

ionut stroe

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, precizează pentru MEDIAFAX, în replică la afirmațiile lui Mihai Weber, că decizia compensării a aparținut coaliției: „Nu ne certăm pe Facebook cu nimeni, nu dăm replici prin postări, noi discutăm instituțional, față în față, în ședințele de coaliție”.

„Nu ne certăm pe Facebook cu nimeni, nu dăm replici prin postări, noi discutăm instituțional, față în față, în cadrul ședințelor de coaliție. Nu e cazul să comentăm mai mult declarațiile colegului de la PSD, pentru că în acest moment lucrăm cu PSD la aceste soluții care vor ieși în câteva zile. Domnul Weber poate să viziteze site-ul ANRE, unde scrie foarte clar ce trebuie să facă această instituție și nu face. Nu o zicem noi, o zice legea”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Citește și: PSD aruncă la gunoi mănușile de catifea! Zetea, către Popescu: Liberalizarea pieței a fost prostie sau rea intenție?

Stroe precizează că decizia compensării a aparținut coaliției, nu PNL.

„Așa cum tot coaliției îi va aparține ordonanță care urmează să reiasă din lucrul grupului interministerial. Deci cu cine se ceartă dl Weber mai exact? Nu știm. Noi îl sfătuim să aibă răbdare, cu siguranță îi vor da colegii de la PSD și dumnealui să citească draftul ordonanței. În ceea ce privește ANRE, chiar președintele PSD, dl Ciolacu, a vorbit ieri despre prerogativele ANRE și despre faptul că este nemulțumit de prestația acestei instituții. Dar acum ANRE are ocazia de a-și face treaba, în cadrul acestui comitet, fiind singură instituție care poate concepe și emite decizii în materie de reglementare a pieței de energie și de concepere sau modificare a normelor de funcționare a pieței”, a mai spus Stroe.

Replica liberalului vine după ce deputatul PSD Mihai Weber a declarat că Virgil Popescu, ministrul Energiei, este „total lipsit de idei” referitor la măsurile ce ar trebui luate pentru a compensa creșterile de prețuri la energie electrică, gaze naturale și combustibil. „Românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu! Virgil Popescu, ministrul Energiei, este total lipsit de idei referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa creșterile de prețuri la energie electrică, gaze naturale și combustibil. PSD a propus încă de anul trecut soluția reglementării prețului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenționării în condițiile unui deficit bugetar în creștere. După pierderea unui an în care datoria publică a crescut pentru a susține această compensare aleasă de ministrul Energiei, ajungem la concluzia că propunerea PSD este singura în măsură să stopeze prețurile care deja nu mai au nicio justificare economică”, a scris pe Facebook Mihai Weber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.