Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Circulaţie rutieră în condiţii de ceaţă în mai multe judeţe

dreamstime.com
ceata

Ceaţa reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din 13 judeţe şi local sunt condiţii de formare a poleiului, carosabilul devenind alunecos, a transmis, miercuri, Centrul Infotrafic, potrivit Agerpres.

Este vorba de judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Covasna, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Mureş, Sibiu, Teleorman, Vaslui şi Vrancea.

Nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile.

"Pe autostrăzile A2 Bucureşti - Constanţa (tronsonul kilometric 10-105), A1 Sibiu-Deva şi A10 Sebeş-Turda este semnalată ceaţă, cu vizibilitate sub 200 de metri, valorile de trafic fiind reduse. Pe celelalte arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti - Piteşti, A3 Bucureşti - Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov şi DN 7 Râmnicu Vâlcea - Sibiu, se circulă pe un carosabil preponderent uscat, fără precipitaţii, vizibilitatea fiind bună", arată sursa citată.

În aceste condiţii, poliţiştii rutieri recomandă şoferilo să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic; să reducă pe cât posibil viteza de deplasare; să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol; să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică; să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă; să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.