Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cireșe românești de lux: Fructele se vând la bucată din cauza prețului mare

cirese

Prețuri incredibil de mari, în piețe. Cireșele sunt comercializate la sume exorbitante, astfel încât cei fără resurse financiare cumpără câte o cireașă la prețul de 2 lei bucata. Da, ați citit bine.

Suntem în mijlocul primăverii, iar prețul la care se comercializează primele cireșe românești este absolut surprinzător.

În piețele agroalimentare au început să apară primele cireșe românești. Cu toate acestea, clienții trec pe lângă tarabe, analizează prețurile și nu se opresc. Unii își fac semnul crucii, alții comentează că astfel de prețuri "nu s-au mai văzut", potrivit realitatea.net.

Se vând cireșe la bucată

Acest preț vine după ce, acum două săptămâni, în Constanța, cireșele erau vândute la 250 de lei pe kilogram.

Cu toate acestea, un producător din Constanța a propus o alternativă. El vinde cireșe la bucată, iar un singur fruct costă 2 lei. În paralel, pepenii sunt comercializați la 20 de lei pe kilogram.

Și pepenii se vând scump

Și din cauza faptului că pepenii disponibili la vânzare au o greutate de cel puțin 8 kilograme, românii se găsesc în situația de a plăti chiar și 200 de lei pentru un singur pepene.

Prin urmare, dacă vrei să te bucuri de fructe în afara sezonului lor, va trebui să faci investiții financiare semnificative. Deși aceste fructe sunt disponibile în mod obișnuit în toate magazinele, ele nu sunt la fel de accesibile pe cât par.

Ca rezultat, doar câțiva își permit să le cumpere, iar comercianții sunt hotărâți să mențină prețurile ridicate, chiar dacă există riscul de a rămâne cu marfă nevândută și de a suferi pierderi semnificative.

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.