Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cîrstoiu: 'Sănătatea mea, dreptul meu' ar trebui să fie o deviză şi pentru noi, medicii, dar şi pentru pacienţi

cătălin cîrstoiu

Medicul și candidatul la Primăria Generală, Cătălin Cîrstoiu, aflat în vizită la Institutul Clinic Fundeni, a vorbit despre problemele și neajunsurile din spitalele bucureștene. Acesta propune o serie de soluții.

„Eu cred că primul lucru e să dezvoltăm o strategie integrată a serviciilor medicale, tocmai pentru a ne adresa pacienţilor. Ăsta e primul lucru pe care trebuie să-l facem. Şi, doi, cred că a venit vremea unei regândiri a ASSMB-ului, pentru că eu cred că trebuie să stimulăm toate spitalele astea care au nevoie de completarea schemei de personal, deci şi de stimularea suplimentară a specialiştilor din spitale. Dar, despre asta vom avea timp să vorbim, pentru că prima lansare publică a programului va fi pe Sănătate”, a afirmat Cîrstoiu.

Acesta consideră necesară o infrastructură de sănătate foarte bine aşezată şi în concordanță cu necesitățile actuale ale sistemului de sănătate, ”pentru că e foarte important să respecţi standardele necesare unei infrastructuri care asigură servicii medicale, care găzduieşte oameni bolnavi.”

„În spital sunt oameni care au nevoie de condiţii”

Legat de probleme punctuale, dar dese în spitale în ultimii ani, cum ar fi lipsa apei calde și a căldurii Cîrstoiu declară că o microcentrală dedicate ar rezolva aceste probleme.

”Şi la Fundeni ca şi la Universitar, din când în când vezi că mai rămâi fără apă caldă, fără căldură. În spital sunt oameni care au nevoie de condiţii. Mă bucur că agreăm împreună soluţia că o centrală, o microcentrală de trigenerare pentru platforma Fundeni, ca şi la Universitar, ar rezolva aceste probleme. Din păcate, o problemă care este fezabilă prin proiecte, printr-o viziune”, a explicat medicul.

Cîrstoiu a petrecut Ziua Mondială a Sănătății la spital

În opinia sa, deviza Zilei Mondiale a Sănătăţii, ”Sănătatea mea, dreptul meu”, ”ar trebui să fie o deviză şi pentru noi, medicii, dar şi pentru pacienţi, pentru că ei sunt beneficiarii serviciilor noastre, dar şi pentru decidenţi”.

Medicul Cătălin Cîrstoiu și-a petrecut Ziua Mondială a Sănătății, printre pacienți. Acesta a postat un mesaj chiar din Camera de garda a Spitalului Universtitar: ”O duminică după-amiază obișnuită la Spitalul Universitar. Plin în camera de gardă ortopedie, plin în UPU și coadă de smurduri afară. De peste 25 de ani sunt aici pentru oameni, ca să-i facem bine. E timpul să vindecăm şi Bucureştiul!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.