Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cisiordania: Palestinian împuşcat la scurt timp după ce a rănit un israelian

Cisiordania

Un palestinian a fost împuşcat miercuri la scurt timp după ce a rănit un israelian în cursul unui atac într-o colonie din Cisiordania ocupată, potrivit unor surse palestiniene şi israeliene, relatează AFP, citat de Agerpres.

Ministerul palestinian al sănătăţii a afirmat într-un comunicat dat publicităţii seara "Sanad Mohammad Samasra a fost împuşcat ucis de forţele de ocupaţie israeliene, în apropierea coloniei Havat Yehuda" la sud de Hebron.

Armata israeliană a confirmat într-un comunicat că "teroristul a fost neutralizat", apoi a anunţat telefonic agenţia France Presse că bărbatul a fost "împuşcat de un civil".

Sanad Mohammad Samasra a efectuat miercuri după-amiază un atac cu armă albă la o fermă din apropierea coloniei Shima situată în sudul Cisiordaniei, potrivit serviciilor de urgenţă israeliene.

Un israelian a fost rănit în atac, potrivit acestei surse. În vârstă de aproximativ 30 de ani, el a fost evacuat la un spital în stare "stabilă", au precizat serviciile de urgenţă.

Sanad Mohammad Samasra este al şaselea palestinian ucis de la începutul lui 2023 de armata israeliană în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967.

Anul 2022 a fost cel mai mortal în Cisiordania de la sfârşitul celei de-a doua Intifade (revolta palestiniană, 2000-2005), potrivit ONU care a numărat, la începutul lui decembrie, peste 150 de palestinieni ucişi de forţele israeliene în timpul ciocnirilor sau raiduri în 2022.

După un val de atacuri anti-israeliene mortale din martie şi aprilie 2022, armata şi-a intensificat operaţiunile în zonele Jenin şi Nablus, bastioane ale facţiunilor armate palestiniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.