Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Citadela incaşă Machu Picchu, închisă pe durată nedeterminată din motive de securitate

Agerpres
Machu Picchu

Citadela incaşă Machu Picchu, una dintre bijuteriile turismului peruvian, şi-a închis luni porţile pe durată nedeterminată din motive de securitate, ca urmare a protestelor localnicilor care au afectat serviciile feroviare, au informat autorităţile locale, potrivit AFP, potrivit AGERPRES.

"Din cauza protestelor anunţate în districtul Machu Picchu şi pentru a proteja siguranţa vizitatorilor, llaqta (citadela) din Machu Picchu nu va fi deschisă începând din 14 decembrie până când această situaţie nu va fi rezolvată", a declarat într-un comunicat Direcţia Regională a Culturii.

Măsura intervine la şase săptămâni după ce citadela a fost redeschisă publicului, după aproape opt luni în care fusese nevoită să îşi închidă porţile din cauza pandemiei de COVID-19.

Închiderea va dura până la încetarea protestelor locuitorilor din oraşele Machu Picchu şi Ollantaytambo, îndreptate împotriva companiilor feroviare care oferă servicii în regiune.

Protestatarii cer bilete mai ieftine şi trenuri mai frecvente între Cuzco şi Machu Picchu.

Citește și: Jocul majorităţilor în Parlament: Combinaţiile în care ar putea guverna PNL sau PSD/ Modificarea Constituţiei, doar cu voia PSD

Trenul este singura formă de transport pentru turiştii care vizitează citadela, însă este utilizat pe scară largă şi de către localnici.

Protestele au început miercurea trecută şi s-au intensificat în weekend, prin ocuparea şinelor de tren, altercaţii cu poliţia şi ameninţări cu ocuparea citadelei.

Pe 1 decembrie, la o lună după redeschidere, Machu Picchu îşi mărise capacitatea de primire cu 40%, oferind acces zilnic unui număr de 1.116 de vizitatori, intrarea fiind gratuită până pe 31 decembrie.

Înainte de pandemie, între 2.000 şi 3.000 de persoane vizitau zilnic citadela, iar în plin sezon numărul acestora putea ajunge la 5.000.

Construită în secolul al XV-lea, citadela Machu Picchu a fost înscrisă în 1983 în Patrimoniului Mondial UNESCO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.