Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cîțu a mers pe mâna Guvernului PSD: 'Rectificarea a fost făcută pe structura veche. Restructurarea guvernamentală nu s-a finalizat'

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu

Florin Cîțu a declarat, joi, că rectificarea bugetară a fost realizată pe structura veche a Guvernului, cu 26 de ministere, nu pe cea nouă, care are doar 16 ministere. Ministrul Finanțelor a adăugat că ținta bugetară de 3,5% pentru anul viitor ar putea fi menținută prin efectele acestei restructurări, anun'[ MEDIAFAX.

Citește și: Cătălin Predoiu, despre schimbarea legilor justiției: ‘Avem în vedere alte trei priorități’ .

„După cum știți această rectificare bugetară a fost făcută pe strucutra Guvernului vechi, încă nu a fost definitivată restructurarea Guvernului. Deja am anunțat care spun eu că este ambițioasă pentru anul viitor, de care trebuie să ne ținem, asta înseamnă o țintă bugetară de 3,5%. Asta înseamnă o îmbunătățire față de anul acesta cu un punct procentual. Sunt sigur că aceast îmbunătățire va veni și din restrucutrarea Guvernului, care va fi aprobată în perioada următoare. Încă nu a fost probată reorganizarea fiecărui minister în parte", a declarat ministrul Finanțelor, întrebat fiind de ce nu s-a reușit reducerea cheltuielilor prin restructurarea guvernamentală.

Șeful Cancelariei primului-ministru Ionel Dancă a adăugat că hotărârile de Guvern pentru restructurarea fiecărui minister urmează să fie date în dezbatere publică și să producă efecte pentru bugetul de anul viitor.

„Din punct de vedere juridic avem ordonanța de restrucutrare a Guvernuluic care produce efecte prin reducerea numărului de minsitere de la 26 la 16. Cele 16 minsitere rezultate în ruma restructurării au în acest moment obligația legală de a pune în dezbatere publică hotătârile de guvern de reorganizare a minsiterelor respective timp de 30 de zile. La finalul acestui proces vom avea rezultatul final privind reorganizarea ministerelor respective și cu siguranță va exista un efect la nivelul bugetului pentru anul viitor", a adăugat Ionel Dancă.

Citește și: Banii cheltuiți de candidați în campania pentru alegerile prezidențiale- Cine conduce topul

Guvernul a adoptat, pe 6 noiembrie, Ordonanța de Urgență care prevede reducere numărului de ministere de la 26, la 16.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.