Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cîţu anunță pachete de măsuri care să atenueze efectul economic al coronavirusului

Inquam Photos - George Călin
Inquam Florin Cîțu

Ministrul interimar al Finanţelor Publice, Florin Cîţu, pregăteşte pachete de măsuri pentru persoane fizice şi companii care să atenueze impactul economic al pandemiei de coronavirus, potrivit unei postări pe Facebook.

„Am discutat cu reprezentanţi ai sectorului bancar. Pregătesc pachete de măsuri, pentru persoane fizice şi companii, care să atenueze efectul economic al epidemiei COVID-19. Este o chestiune de câteva zile până apar aceste măsuri", a scris, vineri seară, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu îl liniștește pe Florin Cîțu: Nu l-aș fi votat nici daca era să mi se taie o mână

Ministrul a anunţat că toate plăţile statului se fac la timp şi că MFP este în permanentă legătură cu Banca Naţională a României (BNR).

„Ministerul Finanţelor injectează în sistemul financiar lichiditatea necesară pentru a fluidiza sistemul de plăţi. Toate plăţile se fac la timp! Folosiţi sistemele electronice de plată! Suntem permanent în legătură cu BNR", a precizat Florin Cîţu.

Citește și: Traian Băsescu îl desființează pe Ludovic Orban: E bun de dus la teatrul de comedie

Cîțu a scris că, la prima şedinţă de Guvern, va proroga primul termen de platã a impozitului pe clãdiri, a impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport, aferente acestui an, de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020.

Decizia de prorogare a primului termen de plată a impozitelor a fost luată pentru a veni în sprijinul contribuabililor, în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu virusul Covid-19, a anunţat Florin Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.