Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cîțu avertizează că nu poate fi evitată criza bugetară a României și acuză Comisia Europeană de complicitate la 'tăcere'

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Florin Cîțu

Senatorul Florin Cîțu scrie pe pagina sa de Facebook că Ministerul Finanțelor recunoaște oficial că supraestimează veniturile bugetare cu 1% din PIB (17 miliarde lei) în 2024, citând chiar din documentul ministerului.

„Din documentul MF: "În acest context, considerarea ex-ante a unor sume suplimentare semnificative (aprox 1% din PIB anual în perioada 2024-2027) avand drept sursă̆ creșterea eficienței colectării/reducerea evaziunii fiscale/digitalizarea administrației fiscale reprezintă̆ un risc major pentru deficitul bugetar." (MF recunoaște că supraestimează veniturie cu 1% pe an în perioada 2024-2027).

Ce au de spus: Curtea de Conturi, Comisia Europeană, agențiile de rating?

Dar despre faptul că în 2023 execuția bugetară arată un deficit de 6% din PIB mult mai mare decât țintă de 4,4% din PIB ASUMATĂ OFICIAL în PNRR și în Procedura de Deficit Excesiv? Ce a oferit sau ce a promis Ciolacu politicienilor de la CE și analiștilor agențiilor de rating pentru tăcere?”, a scris liberalul pe pagina sa de socializare.

Cîțu subliniază că problema pentru români dar și pentru UE este că tăcerea Comisiei și a agențiilor face mult mai rău.

„Criză bugetară a României nu poate fi evitată. Cu cât este amânată mai mult, cu complicitatatea unor politicieni de la CE și a unor analiști din agențiile de rating care se fac că nu văd dezastrul din România, cu atât efectele vor fi mai dureroase pentru români și pentru stabilitatea întregii regiuni (sau chiar a UE, vezi Grecia)”, conchide acesta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.