Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cîțu: 'Eliminarea supra-accizei la carburanți și a supra-impozitării contractelor de muncă part-time au un impact bugetar de 4 miliarde de lei'

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu

Eliminarea supra-accizei la carburanți și a supra-impozitării contractelor de muncă part-time au un impact bugetar de 4 miliarde de lei, a anunțat, luni, ministrul Finanțelor Florin Cîțu, într-o conferință de presă, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Jandarmerița bătută în timpul protestelelor din 10 august 2018 mută în forță împotriva Jandarmeriei

"Proiectul de lege care a trecut de Parlament cu eliminarea supraaccizei și cel cu supraimpozitarea contractelor part-time au un impact bugetar de 4 miliarde de lei", a precizat Cîțu.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, 4 decembrie, în calitate de for decizional, proiectul de lege care vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time.

Deputatul PNL Robert Sighiartău a afirmat, tot miercuri, că, începând cu 1 ianuarie 2020, odată cu eliminarea supraaccizei la carburanți, românii vor plăti, în medie, cu 20 de lei mai puțin la un plin de combustibil de 60 de litri.

Citește și: Liderul PSD,despre eliminarea pensiilor speciale: Ori e desființatare la toata lumea, ori nu

Premierul Ludovic Orban a declarat ulterior că este convins că eliminarea supraaccizei pe carburanți va genera o creștere în consumul din economia națională iar astfel bugetul statului va beneficia de măsura respectivă. Premierul consideră că reducerea accizei va duce la micșorarea inflației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.