Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cunoscut medic demontează planul lui Cîţu: 'Situaţia este gestionată de INCOMPETENŢI care vorbesc de relaxare la 1 iunie'

The Hill
coronavirus lockdown

Medicul Mihai Lala, managerul "OK Medical", demontează planul premierului Cîţu de revenire la normalitate de la 1 iunie. Acesta afirmă că în prezent suntem într-un "pre-val 3", iar vârful va fi tocmai în iunie. Mihail Lala afirmă că există doar două soluţie, fie lockdown total 2-4 săptămâni, fie întoarcerea la o viaţă normală, cea de doua fiind varianta optimă.

"Asa cum atentionam inca din decembrie, suntem in mijlocul unui "pre-val 3". Valul 3 va atinge varful in iunie.

Raportarile oficiale indica o zona de platou, in usoara scadere pt ca:

1. Sistemul de stat NU face fata testarii - serviciul de ambulanta, responsabil cu recoltarea, a colapsat din cauza urgentelor medicale

2. Oamenii NU mai au bani sa se testeze PCR in privat

3. Se testeaza mult antigen care nici NU se raporteaza, nici NU indica prezenta virusului, ci, doar, indica daca pacientul este intr-o etapa de transmitere a virusului.

Situatia reala se vede in numarul de internari si in numarul de cazuri ce necesita ATI.

Ceea ce s-a intamplat vineri la Foisor cel mai probabil se va repeta! Pentru ca suntem prinsi la mijloc intr-o batalie politica si pentru ca situatia este gestionata de INCOMPETENTI care vorbesc de relaxare la 1 iunie, sperand ca va trece de la sine sau ca vaccinul va face minuni. NU va face! Chiar daca vaccinul este eficient, mutatiile virusului sunt mai rapide decat capacitatea PHARMA de a "upgrade"-ui vaccinul.

Exista DOAR 2 solutii:

1. LOCKDOWN total pe o perioada de 2-4 saptamani. Ar rezolva problema de moment, insa ar intarzia si accentua amplitudinea valului 3. Zone mari din economie ar fi puse la pamant, invatamantul ar colapsa, iar societatea ar claca.

2. INTOARCERE LA O VIATA NORMALA cu masuri stricte de testare si mobilitate si re-aranjarea sistemului de raspuns medical - sistem concentric de raspuns, detectie timpurie, protocol de tratare bazat pe raspuns imunitar. O astfel de abordare salveaza economia si psihicul unei societati aflate la capatul puterilor si scade semnificativ durata valurilor si numarul deceselor.

Sunt voci care ar putea sa spuna ca optiunea 2 nu este fezabila din lipsa de resurse, timp si educatie. NU! Singura lipsa este cea a MANAGEMENTULUI DE CRIZA!", scrie Mihail Lala pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.