Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

City-ul londonez avertizează că influencerii care promovează criptomonede pot fi în plătiți de escroci

frauda

Organismul de supraveghere a City-ului londonez (centrul financiar al țării) a emis un avertisment cu privire la riscurile de cumpărare a activelor criptografice promovate de influenceri precum Kim Kardashian West, și a declarat că persoanele cu o înțelegere redusă a riscurilor cumpără valute digitale pentru a nu se simți lăsați în urmă (missing out).

Într-un avertisment care părea să vizeze investitorii mai tineri, Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) a avertizat împotriva supraestimării criptomonedelor, în special a jetoanelor noi susținute de vedete care ar putea ajunge să fie false.

"Exagerarea din jurul lor generează o teamă puternică de a pierde ocazii din partea unor consumatori care ar putea să înțeleagă prea puțin riscurile lor", a declarat președintele FCA, Charles Randell, într-un discurs pregătit luni pentru Simpozionul Internațional Cambridge privind criminalitatea economică. „Nu lipsesc poveștile despre oameni care și-au pierdut economiile prin faptul că au fost ademeniți în bula cripto cu promisiunea îmbogățirii rapide, uneori după ce au ascultat influencerii lor preferați, gata să trădeze încrederea fanilor lor contra cost”, a spus acesta, citat de Th Guardian.

O proporție surprinzător de mare de consumatori care cumpără criptomonede speculative cred în mod greșit că sunt reglementate, a spus Randell. El a subliniat că consumatorii nu au protecție financiară dacă investesc în criptomonede și nu vor avea acces la sistemul lor de compensare a serviciilor financiare dacă își pierd numerarul.

În discursul său, Randell a citat exemplul vedetei TV americane Kardashian West, care la începutul acestui an a fost criticată pentru că a postat o promoție plătită a unui unei criptomonede numită Ethereum Max în story-urile sale de pe Instagram, unde i-a întrebat pe cei 250 de milioane de fani: „Sunteți fani cripto ???? ”. Deși postarea a fost marcată ca o reclamă, Randell a remarcat că Kardashian nu a dezvăluit că moneda a fost creată doar cu o lună mai devreme de către dezvoltatori necunoscuți.

„Desigur, nu pot spune dacă este o înșelătorie”, a spus Randell. „Dar influencerii rețelelor de socializare sunt plătiți în mod obișnuit de escroci pentru a-i ajuta să "umfle" și apoi să abandoneze noi jetoane pe baza speculațiilor. Unii influențatori promovează monede care se pare că pur și simplu nu există deloc. ”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.