Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciucă a trimis Corpul de Control la Administrația Fondului pentru Mediu în scandalul Blue Air: 'Cei care au greșit trebuie să plătească pentru ceea ce au făcut'

Facebook
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat vineri dimineață că a trimis Corpul de Control la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) în dosarul Blue Air. Motivul anchetei ar fi că Administrația Fondului pentru Mediu nu avea dreptul legal să pună poprire pe conturile companiei aviatice, spun surse guvernamentale pentru ȘTIRIPESURSE.RO

„Corpul de Control va identifica care au fost adevăratele cauze și exact cum am menționat de la început, pe de-o parte, ne asigurăm că cetățenii trebuie să beneficieze de sprijinul statului atunci când se găsesc în fața unor astfel de situații, iar, pe de altă parte, cei care au greșit trebuie să plătească pentru ceea ce au făcut”, a spus premierul.

Toate cursele Blue Air pentru care s-au cumpărat bilete în perioada 6 septembrie - 9 octombrie au fost anulate după ce AFM a pus poprire pe conturile companiei. Blue Air informează că numărul total de pasageri afectaţi de anulările zborurilor în această perioadă este de aproximativ 230.000, reprezentând aproximativ 77.000 rezervări bilete de călătorie.

Ministrul Mediului, Barna Tánczos, a declarat că conturile Blue Air au fost blocate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) din cauza datoriei de 28 milioane de lei la bugetul AFM. Ministrul mai spunea că blocarea conturilor Blue Air nu justifică decizia companiei de a-și anula zborurile și o îndemna pe aceasta să continue zborurile.

După 24 de ore, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a suspendat poprirea conturilor companiei Blue Air, după ce compania a cerut eșalonarea datoriilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.