Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Ciucă lovește puternic PSD în spatele ușilor închise: 'Eu nu susțin limitarea plăților cash, să fie clar'

Inquam Photos / Octav Ganea
nicolae ciuca

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, le-ar fi spus vineri liderilor liberali, reuniți la Sinaia într-o ședință de strategie pentru anul electoral viitor, că el personal nu este adeptul impunerii unui plafon maxim de 5.000 de lei pe zi pentru plata cu bani cash, măsură susținută puternic de PSD în Guvern, conform unor surse participante la reuniune.

  • „Eu nu susțin măsura cash, ca să fie clar. Dar realitatea este ca trebuie să și găsim măsuri care să combată evaziunea fiscală. Sigur, eu vă spun clar că nu cred că soluția este această măsură cash. Și vom vedea ce se va întâmpla cu ea. Trebuie să analizăm foarte bine măsura, pentru că nu trebuie ca oamenii să ajungă să creadă că sunt considerați toți evazioniști, mai ales cei care abia agonisesc un bănuț”, ar fi spus Ciucă în ședința conducerii lărgite a PNL.

Guvernul a modificat recent legea astfel încât persoanele fizice vor putea folosi zilnic cel mult 5.000 de lei pentru plățile cu bani cash, tot ce depășește această sumă fiind obligatoriu să se plătească cu cardul.

Premierul Marcel Ciolacu a apărat măsura, spunând că reduce evaziunea. Limitarea plăților cash este susținută însă și de ministrul PNL de Finanțe, Marcel Boloș, care a spus că este nevoie de reducerea graduală a plăților în numerar „pentru că ele sunt sursa plăţilor la negru”.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.