Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciucă vrea să ajute Republica Moldova în starea de urgență - Discuție cu premierul Gavriliță despre criza gazelor

Inquam Photos / Octav Ganea
natalia gavrilita ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a avut joi o convorbire telefonică cu prim-ministrul Rep. Moldova, Natalia Gavriliţa, în contextul în care la Chișinău s-a decis instituirea stării de urgență în sectorul energetic, din cauza riscului suspendării livrării de gaz de către Gazprom.

„Premierul României, Nicolae Ciucă, a avut astăzi (joi - n.r.) o convorbire telefonică cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa”, informează Guvernul.

„Convorbirea a avut loc în contextul în care Parlamentul de la Chișinău a decis astăzi instituirea stării de urgență în sectorul energetic, în Republica Moldova, din cauza riscului suspendării livrării de gaz de către concernul rus Gazprom. Cei doi premieri au discutat despre posibilitatea asigurării cantităților necesare de păcură Republicii Moldova, urmând ca România să primească și o solicitare în acest sens, care să fie analizată în scurt timp”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au vorbit și despre pregătirea următoarei ședințe comune de guvern, care urmează să aibă loc în viitorul apropiat.

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a reiterat deschiderea şi disponibilitatea României de a sprijini Republica Moldova”, se arată în finalul comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.