Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIUDAT Belarus a inventat o ţară pentru a intra în război cu ea

Belarus

Asta nu s-a mai auzit până acum. Cei din Belarus au inventat o ţară pentru a intra în război cu ea. Nu! Nu este nicio glumă. O țară inventată ca parte a unui exercițiu militar din Belarus a atras atenția locuitorilor acestei țări, care au creat un minister de externe, un steag, o istorie și o pagină de Wikipedia, relatează BBC.

Citește și: Decizie importantă a lui Liviu Dragnea! Ce vrea să STOPEZE șeful PSD și în cine LOVEȘTE

Veyshnoria e una dintre cele trei țări inventate în cadrul exercițiului militar Zapad 2017, care, potrivit scenariului, vrea să invadeze Belarusul. Harta publicată de Statul major general de la Minsk arată teritoriul „Veyshnoriei”, al „Vesbariei” și al „Lubeniei” în regiunea de nord-vest a Belarusului, conform Digi 24.

Citește și: A lăsat fotbalul pentru o altă meserie! În ce lume se învârte fiul fostului fotbalist Ilie Dumitrescu

Potrivit BBC, unii comentatori au sesizat faptul că granița dintre Belarus și Veyshnoria se aseamănă foarte mult cu granița dintre Uniunea Sovietică și Polonia între anii 1920 și 1939. „E foarte probabil ca Moscova să fi provocat conflictul dintre Minsk și Giradis, capitala Veyshnoriei, ca să capete un control total asupra Belarusului și altfel Veyshnoria să nu poată să adere la NATO și la UE”, a comentat, ironic, istoricul Pavel Usov. Cei care administrează conturile de pe rețele de socializare ale Veyshnoriei au mers până acolo unde și-au exprimat îngrijorarea față de concentrarea de forțe militare ale țării vecine la granița sa. Bai mai mult, au promis tocană, miere, pâine și untură soldaților din Belarus care acceptă să se predea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.